Obilježavanje

Hrvatska pošta Mostar obilježava Dan Europe poštanskim markama

Ovu marku dizajnirale su Linda Bos i Run Egilsdottir (A Designers Collective), prikazuje novi znak koji predstavlja mir na temelju europskog, stoljećima starog vizualnog motiva čvora, simbola beskrajnog jedinstva, prijateljstva i ljubavi.
Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 05. 2023. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je dvije prigodne poštanske marke u izdanju Europa 2023.

Svake godine ovo izdanje ima zajedničku temu za sve pošte, članice PostEuropa, a u 2023. naziv teme je "Mir - najveća vrijednost čovječanstva", priopćili su iz HP-a Mostar. 

Foto: PR / 

        

"Posebnost je u 2023. što smo uz naš motiv tiskali i pobjednički motiv koji je izabran na natjecanju koje je organizirao PostEurop. Ovu marku dizajnirale su Linda Bos i Run Egilsdottir (A Designers Collective), prikazuje novi znak koji predstavlja mir na temelju europskog, stoljećima starog vizualnog motiva čvora, simbola beskrajnog jedinstva, prijateljstva i ljubavi. Inspiriran je simbolom keltskog ljubavnog čvora s isprepletenim srcima. Ruke s isprepletenim prstima prenose poruku međusobnog poštovanja, a boje ilustriraju sve nacije svijeta", stoji u priopćenju.

Bijela golubica

Druga marka rad je autora Marina Muse, prikazuje bijelu golubicu koja nosi maslinovu grančicu i simbolizira mir kao najveću vrijednost čovječanstva.

Foto: PR / Golubica

"Nebo u tijelu golubice simbolizira da smo pod nebom svi jedno, a golubica donosi mir i blagostanje svim ljudima. Budući da je jedna od najlakše ukrotivih ptica, bijela golubica simbol je mira, nevinosti i ljubavi. Maslinova grančica u njenom kljunu predstavlja ispunjenje i nadu nakon mračnih vremena. Golubica nosi poruku harmonije i ukazuje da ratovi i sukobi nikad nisu rješenje", navodi se u priopćenju.

Prvi dan izdanja je 9. svibnja 2023. godine, a ono se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba

Kopirati
Drag cursor here to close