Malo organizacije

Pet stvari koje možete učiniti u nedjelju kako biste imali produktivniji tjedan

Uz ovih pet koraka osjećat ćete se spremnije za tjedan koji je pred vama i biti produktivniji na svakom koraku
Lifestyle / Flash | 25. 07. 2021. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku vam donosimo pet jednostavnih koraka koji će vam pomoći na putu do produktivnijeg tjedna koji je pred vama.

Očistite torbu

Tijekom tjedna obično nosimo svašta u torbi. Od rokovnika te raznih papira i računa, preko šminke do vode i grickalica. Nedjelja je savršen dan da torbu dovedete u red i u ponedjeljak zakoračite s urednom torbom u kojoj ćete napokon moći pronaći tu penkalu, piše Elle.hr

Očistite desktop i mail

Kako biste spremniji ušli u novi tjedan, riješite se nepotrebnih mailova i riješenih stvari koje vam stoje na desktopu. Razni newsletteri, folderi s tablicama koji vam više ne trebaju ili memeovi koje su vam poslali prijatelji samo stvaraju nered u vašem virtualnom prostoru, ali i umu.

Napravite plan za idući tjedan

U planer unesite sve što vas čeka u idućem tjednu od obaveza, ali i malih stvari koje vas vesele kao što su hobiji ili susreti s prijateljima. Osim toga, u planer unesite i barem tri stvari koje taj tjedan možete učiniti da biste se približili svom velikom cilju neovisno o tome je li to planiranje nekog velikog puta, pokretanje vlastite tvrtke ili možda sadnja vlastitog vrta.

Napravite plan prehrane

Mnogi od nas kao izgovor zašto ne jedu zdravo navode činjenicu da nemaju vremena. Nedjelja je zato savršen dan kad možete odvojiti 15-ak minuta, pogledati što imate u frižideru i osmisliti što ćete jesti u idućem tjednu. Ne morate poput zdravih food blogerica pripremiti sve obroke unaprijed, već sam plan obroka bit će dovoljan da tijekom tjedna ne zaboravite jesti zdravo.

Posvetite se sebi

Pripremite umirujuću kupku, isprobajte novu masku za lice i napokon pročitajte knjigu koju tako dugo odgađate. Velika je nagrada odvojiti malo vremena za sebe i ti nam rituali nevjerojatno pune baterija za nadolazeći tjedan.

Kopirati
Drag cursor here to close