Jako su učinkovite

Ovih 7 jednostavnih vježbi će vam pomoći da uklonite podbradak

Podbradak je noćna mora svake osobe, posebno žena, jer nas čini debljim i manje privlačnim.
Lifestyle / Flash | 12. 03. 2024. u 13:28 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je ovo generalni problem koji dolazi s godinama i debljanjem, žene su na njega puno osjetljivije. Neke postanu toliko nesigurne da počnu skrivati taj dio tijela raznim šalovima i dolčevitama, pokušavajući ga bar malo zamaskirati. Zbog toga smo istražili najbolje vježbe koje će vam pomoći da uklonite ili smanjite  podbradak te vratite svježinu svom licu. 

1. Istezanje vrata 

U ovoj vježbi trebate oponašati pokrete koje radi žirafa, kako bi ojačali mišiće vrata i poboljšali tonus kože. Izvodi se tako da stanete uspravno i podignete glavu prema gore, produžujući vrat prema naprijed.

Tijekom vježbe trebate osjetiti napetost u vratu jer to znači da je izvodite na pravilan način. Ostanite u tom položaju 10 sekundi a zatim se vratite u prirodni položaj. Ovu je vježbu potrebno ponoviti 10 puta. 

2. Poljubac 

Ova jednostavna vježba donosi jako dobre rezultate ako je redovno radite. Za početak sjednite na stolicu te lagano dignite glavu prema stropu.

Nakon toga napućite usne kao da nekoga želite poljubiti i ostanite u tom položaju 10 sekundi. Ponovite vježbu 20 puta i uživaj u rezultatima nakon samo par urađenih treninga. 

3. Čašica 

Otvorite usta te prebacite usne preko donjih zubi. Dok radite ovaj položaj, trebate osjetiti napetost u vratu jer to znači da vježbu izvodite kako treba. Ostanite u tom položaju te zamislite da zadržavate vodu u ustima.

Nakon toga zatvorite usta te dignite glavu. Ostanite u ovom položaju 10 sekundi te je ponovite 10 puta svaki dan. Sigurni smo da ćete jako brzo vidjeti rezultate te shvatiti da par jednostavnih vježbi zaista može učiniti razliku. 

4. Lavlje zijevanje 

Ovu vježbu je preporučljivo izvoditi u privatnosti svog doma jer ljudima oko vas ovo lavlje zijevanje može izgledati jako čudno. Naime, vježba se izvodi tako da otvorite usta što god više možete te isplazite jezik. Gurnite jezik van koliko god možete sve dok ne osjetite napetost u vratu i ustima.

Ostanite u tom položaju 10 sekundi te se opustite. Ponovite ovu vježbu 10 puta svaki dan jer ćete samo redovnim treningom imati dobre rezultate. Osim što će vam ova vježba pomoći da smanjite ili uklonite podbradak, pozitivno će utjecati na  jačanje mišića na bradi i vratu. 

5. Podizanje glave i vrata dok ležite

Ova vježba se izvodi dok ležite te je jako učinkovita za zatezanje kože vrata i uklanja nje podbratka. Dok ležite na trbuhu, lagano podignite glavu koliko možete te kad dođete do krajnje granice, okrenite je prvo na jednu pa na drugu stranu.

Nakon toga se vratite u prirodni položaj te ponovite postupak 5 puta. Budući da je ovaj trening jako izazovan, možete osjetiti kako vam se glava trese zbog velikog naprezanja, posebno pri kraju vježbe. 

6. Napuhani obrazi 

Prilikom ove vježbe trebate udahnuti veliku količinu zraka te zadržati dah. Ostanite u tom položaju 5 sekundi te počnite pritiskati obraze dlanovima bez da ispustite zrak.

Nakon što se obrazi vrate u normalno stanje, možete ispustiti zrak. Ponovite vježbu 5 puta te se pobrinite da je radite pravilno i redovno. Sigurni smo da ćete ako budete slijedili sva pravila,  ubrzo vidjeti dobre rezultate. 

7. Smijeh

Ako ste mislili da ne postoji vježba koja spaja ugodno s korisnim, prevarili ste se. Smijanje je jedna od najjednostavnijih i najučinkovitijih vježbi za smanjenje i uklanjanje podbratka.

Da bi pravilno odradili ovu vježbu potrebno je stisnuti zube dok su vam usta zatvorena te jezikom dirnuti nepce. Ostanite u tom položaju 5 sekundi te je ponovite 10 puta. Ako budete redovni i strpljivi, prvi rezultati će se pojaviti nakon samo par tjedana. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close