Street Soccer 3v3

Organizatori turnira u Mostaru donirali cijeli prihod za kupovinu igrala i didaktike za vrtić

Prikupljena sredstva su iskorištena za kupovinu igrala koja će pomoći izvođenje tjelesnog i glazbenog odgoja, kao i za kupovinu prilagođenih didaktička pomagala.
Lifestyle / Flash | 26. 10. 2023. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacijski odbor mostarskog Street Soccer 3v3 turnira našao se u srijedu u posjeti mostarskom vrtiću Zvončić. Riječ je mostarskom vrtiću koji se nalazi u naselju Centar 2, u istom naselju gdje se prvi put ove godine održalo spomenuto natjecanje.

Lokalna priča

Spomenuti turnir je u svibnju ove godine bio lijepa lokalna priča, natjecanje koje je odjeknulo dosta dalje od samog mostarskog naselja u kojemu je održano. S ovim igralištem na neki je način oživljeno popularno "virus" igralište, odziv publike i ekipa bio je na jako visokoj razini. Kako bi na neki način dali doprinos sredini u kojoj se Street Soccer 3v3 održao, i u kojoj će se i dalje održavati, organizatori su odlučili cijeli prihod s ovog natjecanja donirati vrtiću Zvončić.

Foto: PR / Organizacijski odbor mostarskog Street Soccer 3v3 turnira u posjeti vrtiću Zvončić

"Ovog puta smo se odlučili, koliko je to bilo u našoj mogućnosti, pomoći vrtiću Zvončić. Nadam se kako ćemo imati slične akcije nakon svih drugih turnira koje ćemo organizirati u budućnosti. Već sada možemo reći kako se lagano pripremamo za novo izdanje natjecanja", kazao je Andrej Galić ispred organizacijskog odbora.

Prikupljena sredstva su iskorištena za kupovinu igrala koja će pomoći izvođenje tjelesnog i glazbenog odgoja, kao i za kupovinu prilagođenih didaktička pomagala. 

"Sve što smo uspjeli prihodovati tijekom turnira odlučili smo na neki način vratiti lokalnoj zajednici. Naš turnir je zamišljen kao natjecanje lokalnog i amaterskog karaktera, turnir u koji želimo na što bolji način uključiti žitelje Centra 2. U kontaktu s osobljem vrtića uvidjeli smo u kojem je smjeru najbolje iskoristiti sredstva i nadamo se kako će mališanima sve to dobro poslužiti", kazao je Nikica Bevanda, također član organizacijskog odbora Street Soccer turnira.

Foto: PR / Organizacijski odbor mostarskog Street Soccer 3v3 turnira u posjeti vrtiću Zvončić

Pun pogodak

Sudeći po reakcijama mališana u mostarskom vrtiću Zvončić ova donacija bila je pun pogodak.

Jedna mala sportska organizacija svojim je primjerom na pravi način pokazala kako može izgledati jedan projekt koji je sada zapravo ispao svojevrsni spoj sporta i demografije.

Kopirati
Drag cursor here to close