Biker gang

Oni su vratili dječaku vjeru u ljudsku dobrotu

Kad je majka shvatila da 11-godišnji Phil razmišlja o samoubojstvu, odlučila je poduzeti nešto.
Lifestyle / Flash | 23. 12. 2017. u 08:49 Bljesak.info
Zaustavimo međuvršnjačko nasilje

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinama je Phil Mick bio žrtva nasilničkog ponašanja svojih vršnjaka u školi. Problemi i brige koje su mu pravili pojedine školske kolege, kod dječaka se odrazilo na zdravlje. Imao je stomačne bolove i sve mu je teže bilo ići u školu.

Rugali su mu se da je debeli, psovali mu, govorili mu da je bezvrijedan, a nebrojeno je puta kući dolazio i s modricama.

Majka i njezin sin od škole nisu dobili podršku, a majčina nastojanja da sina uvjeri kako je dobar dječak koji može sve što poželi, nisu urodila plodom.

Kad je majka shvatila da 11-godišnji Phil razmišlja o samoubojstvu, odlučila je poduzeti nešto.

Brent Warfield šef udruge lokalnih bajkera koji je organizirao humanitarni događaj za pomoć obiteljima slabijeg imovinskog stanja nakon razgovora s dječakovom majkom odmah je odlučio pomoći.

Za prvi dan nove školske godine za Phila je organizirao 50 prijatelja bajkera koji su ga zajedno odlučili otpratiti u školu, šaljući poruku da su suosjećanje i ljubav uvijek pravi odgovor.

Warfield je rekao kako je njegova odluka da se zauzme za zlostavljanog dječaka potaknuta željom da pomogne svoj djeci koja su izložena bilo kakvom obliku zlostavljanja.

"Volimo Phila i tako nam je drago što ga vidimo i da mu možemo pomoći, ali ovdje se radi o mnogo većoj stvari'', rekao je. "Riječ je o svoj djeci koju zlostavljaju. Ovdje smo za vas", rekao je Warfield.

Warfield kaže kako se nada da će njegova poruka o pomoći zajednice za svoje članove potaknuti slična djela aktivizma među ljudima - nešto što svijet treba sada više nego ikada.  "Ne vidite dovoljno dobrih priča - ljudi koji dolaze zajedno i rade dobre stvari jedni za druge", rekao je. "Ali najjednostavniji, ljubazan čin može najviše značiti na svijetu."

Phil je nakon dugo vremena u školu išao s osmijehom.

Kopirati
Drag cursor here to close