Pet mostarskih škola

Održano 3. kolo Vesele izviđačke olimpijade

Na natjecanju je sudjelovala 31 ekipa sa 124 učenika iz pet mostarskih osnovnih škola.
Lifestyle / Flash | 22. 03. 2024. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treće kolo Vesele izviđačke olimpijade održano je u petak, 22. ožujka 2024. u Sportsko-rekreacijskom centru Balon u Mostaru.

Na natjecanju je sudjelovala 31 ekipa sa 124 učenika iz pet mostarskih osnovnih škola: OŠ Antuna Branka Šimića, OŠ Petra Bakule, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Cim i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića.

U trećem kolu natjecali su se u četiri izviđačke sportske discipline: orijentacija, nabacivanje kolutova, prijelaz preko rijeke s gađanjem i poligon. U prvom kolu pobjedu je odnijela OŠ Ivana Gundulića. Drugo kolo pripalo je OŠ S. S. Kranjčevića. Četvrto i ujedno i posljednje planirano je u travnju, kada će ekipe još jednom odmjeriti snage.

Riječi zahvale i čestitke učenicima i njihovim učiteljima uputio je starješina Odreda izviđača Radobolja Dalibor Penavić: "Čestitke i zahvale vrijednim učenicima na  izvrsno obavljenom poslu i njihovim učiteljima na predanom radu, kao i ravnateljima škola na suradnji. Vesela izviđačka olimpijada se održava od 1996. s ciljem da se učenicima približi dio izviđačkoga programa, pridonese stvaranju sportskih navika uz razvijanje vještina, brzine i spretnosti, ali i timskog rada i zajedništva".

Kopirati
Drag cursor here to close