Svjetski dan šuma

Budi izviđač, posadi drvo: Akcija pošumljavanja na Rujištu

Povodom Svjetskog dana šuma uspješno je realizirana akcija proljetnog pošumljavanja na Rujištu.
Lifestyle / Flash | 22. 03. 2024. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 21. ožujka se u svijetu obilježava i kao Svjetski dan šuma. Tim povodom je u četvrtak uspješno realizirana akcija proljetnog pošumljavanja na Rujištu. Pošumljavanje su zajednički organizirali i realizirali Savez izviđača Grada Mostara i Šumarstvo 'Srednje Neretvansko' d.d. Mostar.

Šumarstvo je osiguralo prevoz, ishranu, alat i sadnice crnog bora, a izviđači su okupili mlađe i starije članove Odreda izviđača 'Stari Grad', '5 Zlatnih ljiljana' i 'Neretva' Mostar. Okupilo se 50 poletaraca, pčelica, mlađih izviđača i planinki, koji su bili u pratnji starijih izviđača, kao i stručnih osoba Šumarstva. Pošumljavanje je realizirano na opožarenom području nekoliko km od Rujišta prema Zijemljima, uz stručni nadzor i savjete zaposlenika Šumarstva. Volonteri izviđačke organizacije su posadili 1.700 sadnica crnog bora.

Foto:  Savez izviđača Grada Mostara / Savez izviđača Grada Mostara 

Bila je to prilika da mlađi naraštaji nauče nešto novo o očuvanju životne sredine, kao i da na opožarenom području vide koliku štetu šumi može učiniti požar, a sve zbog ljudskog nemara i nepažnje.

'Budi izviđač, posadi drvo' je slogan već tradicionalne akcije pošumljavanja izviđača iz Mostara. Direktorica Mirhana Strojil je potvrdila da Šumarstvo i Savez izviđača Grada Mostara nastavljaju suradnju i u budućnosti. Zahvalila se svim volonterima, pogotovo najmlađim članovima izviđačke organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close