grmljavina

Oblačno i nestabilno vrijeme, za Mostar upaljen žuti meteoalarm

Lifestyle / Flash | 16. 08. 2015. u 07:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Kupres 15, Bugojno, Ivan-sedlo, Sokolac 16, Livno, Zenica 18, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica 19, Banja Luka, Bihać, Doboj, Neum 20, Mostar, Tuzla, Zvornik 21, Trebinje 22 i Bijeljina 23.

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, očekuje se u južnim, zapadnim i jugozapadnim područjima. Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 25 do 31 stupanj.

Nestabilno vrijeme povremeno će loše djelovati na meteoropate, pri čemu bi osjetljive osobe ipak trebale osjetiti izvjesno olakšanje, obzirom da će biti dosta svježije u odnosu na prethodne dane. Pri tome će opća slika biti ljepša u sjevernim krajevima Bosne, ponajviše zbog manjih količina padavina.

Danas je u BiH upaljen žuti i narančasti meteoalarm. Za područje Mostara upaljen je žuti meteoalarm te se na ovom području očekuje grmljavina. Na području Trebinja, upaljen je narančasti meteoalarm što označava da se očekuju jači grmljavinski procesi uz pojavu grada, pojačanog vjetra i lokalno obilnih padavina.

U ponedjeljak se nastavlja razdoblje nestabilnog i promjenljivog vremena, što može negativno djelovati na raspoloženje kod meteoropata. Osim toga, problemi kod osjetljivih osoba mogući su uslijed većeg sadržaja vlage u zraku, u poslijepodnevnim satima. Opća slika će se predvečer početi poboljšavati. Noć će biti ugodno topla i svježa.

Kopirati
Drag cursor here to close