Održana Skupština

Novi pogled - značajan faktor u zaštiti fizičkog i mentalnog zdravlja zajednice

Lifestyle / Flash | 15. 12. 2014. u 18:29 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojnim humanitarnim, volonterskim, zabavnim i edukativnim radionicama udruga Novi pogled je obilježila proteklu godinu, a svojim djelovanjem doprinijela je podizanju svijesti o raku dojke ne samo u Mostaru, nego i u cijeloj državi.

Udruga Novi Pogled večeras je održala Skupštinu u hotelu “Bristol” na kojem su predstavljene aktivnosti koje su urađene tijekom protekle godine.

''Brojni kontakti i terenske aktivnosti su obilježile naš rad u protekloj godini. Svjesne smo da suradnjom s drugima jačamo sebe i zajednicu u kojoj djelujemo. Godinu smo započeli veselo sa Zumba plesom u suradnji sa Zumba & Fitnes-by Ivana i Ana. Posjetila nas je direktorica JDC-a, upriličeni su susreti s premijerom HNŽ-a, djelatnicima SKB Mostar, RMC-a, Ministarstvom zdravstva, ZZO, EP, HZHB, Domom zdravlja... Implementirali smo razne aktivnosti s brojnim udrugama iz Mostara i putem WHEP programa za osnaživanje zdravlja žena s još 24 partnerske udruge iz BiH'', rekla je za Bljesak.info Maja Memić, predsjednica ove udruge.

Kako je rekla, organizirali su i tradicionalne manifestacije Jedan narcis-jedan život, manifestciju, Dan roza vrpce, sudjelovale u Race for cure, organizirale dan otvorenih vrata udruge, te održale godišnju Skupštinu.

''Dosadašnjim projektima edukacije zdrave populacije te raznovrsnih oblika pomoći oboljelim i članovima njihovih obitelji, uspjeli smo se nametnuti u zajednici kao značajan faktor u zaštiti fizičkog i mentalnog zdravlja. Organizirali smo 20 edukativnih predavanja 'Za zdrave dojke' koje su odslušale 954 osobe i to u Mostaru, Konjicu, Jablanici, Stocu i Čitluku. Predavanja smo proveli i u vjerskim zajednicama i institucijama Mostara. Također samo proveli predavanja po završnim razredima srednjih škola na području HNŽ-a. Naravno, redovito provodimo aktivnosti psiho potpore kroz grupne i individualne terapije za oboljele žene i članove njihove obitelji'', rekla je Memić, dodajući kako je Novi pogled organizirao različita predavnja koja su održali onkolozi, psiholozi, fizioterapeuti i farmaceuti.

Selma Jakupović anesteziolog u KB Mostar je također nazočila ovoj skupštini, te je istaknula da je djelovanje ove udruge hvale vrijedno i vrlo značano.

''Udruga Novi pogled radi akcije koje su hvale vrijedne i koje utječu na naše društvo, a posebno je važna edukacija. Iako su organizirane brojne akcije podizanja svijesti o raku dojke i svi mediji bruje o tome, još uvijek ima mnogo žena do kojih se ne može doprijeti. Moram reći kako je dosta žena koje dođe na operaciju zapostavljeno i ne obavljaju redovne preglede'', rekla je u svom kratkom govoru Jakupović.

Kopirati
Drag cursor here to close