Aktivirao Autopilot i zaspa

Nijemac 15 minuta spavao za volanom jureće Tesle, jedva ga probudili

Prema policijskom izvješću, Tesla se kretala brzinom od 100 km/h na sustavu Autopilota, a vozač se zavalio u sjedalo sa zatvorenim očima, i s rukama koje nisu bile na upravljaču.
Lifestyle / Flash | 04. 01. 2023. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bavarska policija opisala je neobičan slučaj, koji se dogodio 29. prosinca na njihovom dijelu autobahna. 45-godišnji vozač aktivirao je Teslin Autopilot i zaspao, a policajci su ga jedva probudili

Policijski službenici iz bavarskog Bamberga prijavili su neobičan slučaj od prošloga tjedna, kada je na dionici autoceste A70 njihova patrola primijetila osobu kako – spava za volanom automobila koji vozi autocestom. U pitanju je bio Teslin automobil, opremljen Autopilotom, pa ga je ovaj 45-godišnji vozač uključio i potom odspavao dobrih 15 minuta, piše autonet.hr.

Spasio ga Autopilot

Prema policijskom izvješću, Tesla se kretala brzinom od 100 km/h na sustavu Autopilota, a vozač se zavalio u sjedalo sa zatvorenim očima, i s rukama koje nisu bile na upravljaču. Policajci su prestigli vozilo i pokušali ga zaustaviti, ali nisu uspjeli. Probudili su vozača tek sirenama nakon 15-ak minuta, pa su ga potom uspjeli natjerati da ih slijedi i naposlijetku se zaustavi.

Naknadno je ustanovljeno da je on zaista spavao, pokazivao je znakove korištenja opojnih sredstava, a u Tesli je imao ugrađen priručni (ilegalni) uređaj, kojim se automobil zavara, tako da sustav misli da su ruke vozača i dalje prisutne na upravljaču.

Zbog svega ovoga vozač je zaradio prekršajnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti prometa, a vjerojatno samo srećom (i zahvaljujući Autopilotu) nitko zbog njegove opuštenosti i nesmotrenosti nije stradao. Do okončanja sudskog postupka oduzeta mu je vozačka dozvola.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close