Bez puno truda

Ne znate s biljkama? Ova nezahtjevna ljepotica idealna je za vas

Sve dok pazite na osnovna i zapravo vrlo jednostavna pravila njihove njege, moći ćete uživati u njihovoj ljepoti uz relativno malo truda.
Lifestyle / Flash | 09. 04. 2024. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoji itekako dobar razlog zbog kojeg su afričke ljubičice tako popularna sobna biljka. Otporne su i zahvalne za njegu, ne očekuju puno, a puno daju.

Jednostavna pravila

Sve dok pazite na osnovna i zapravo vrlo jednostavna pravila njihove njege, moći ćete uživati u njihovoj ljepoti uz relativno malo truda, prenosi Zadovoljna.hr

Ne previše vode, taman toliko da zemlja bude vlažna, dovoljno prirodne svjetlosti i temperatura slična onoj koja je i nama najugodnija, između 18°C i 24°, uvjeti su koje je nužno zadovoljiti kako bi ova nezahtjevna ljepotica sretno cvala.

Foto: Canva / Nezahtjevna ljepotica

Naravno, uz sve osnovne uvjete, našem će cvijeću uvijek dobro doći i dohrana koja će ga potaknuti na još bolji i ljepši rast i cvatnju te osigurati da biljka bude zdravija i otpornija.

Kad god je to moguće, najbolje je koristiti prirodnu dohranu, a za gotovo svaki cvijet postoji više zanimljivih trikova i savjeta, na nama je da otkrijemo koji uistinu najbolje i funkcionira te ga i primjenjujemo tijekom brige o biljkama.

Talog od kave

Nikad nije dobro pretjerivati i miješati previše različitih dodataka, koliko god prirodni i neštetni bili, pa nakon što pronađete dobitnu formulu, nje se i pridržavajte.

Novo isprobajte tek kada vam se čini da biljka više ne reagira jednako dobro na dosadašnju dohranu te je počela pokazivati znakove klonulosti.

Savjet koji vam danas donosimo vrlo je praktičan, a vašim bi ljubičicama mogao udahnuti novi život. Naime, izvrstan pomoćnik za zdravlje i bolju cvatnju vaših baršunastih ljepotica mogao bi postati talog od kave.

Bitno je da je riječ o talogu obične crne kave bez ikakvih aroma i aditiva i bez šećera, a evo kako ga možete koristiti kao prirodno gnojivo.

Kopirati
Drag cursor here to close