Za Guinnessa

Najveći klavir na svijetu izložen pred franjevačkom crkvom u Mostaru

Lifestyle / Flash | 31. 10. 2015. u 13:11 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći klavir na svijetu, dug 19 metara, izložen je danas ispred franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru. Projekt je to kojim je Frama iz Mostara, u sklopu ovogodišnjeg Festivala duhovne glazbe franjevačke mladeži – Framafesta, iznenadila sve goste ovog Festivala ali i građane Mostara.

''Gledao sam neke stepenice koje sviraju i ideja se pomalo razvijala. Zamislio sam kako bi to trebalo funkcionirati, rastavio svoj sintisajzer i vidio spojeve, kontakte, žice i ostale detalje. Podijelio sam zamisao sa svojom braćom iz Frame, kojima se ideja dopala i evo konačno smo skupili dovoljno novca za realizaciju'', rekao je za Bljesak.info Damir Šiljeg, voditelj Frame Mostar i inicijator ovog projekta.

Sama izrada klavira, u kojoj je sudjelovalo oko dvadesetak framaša, trajala je oko tri tjedna, dok je za razradu ideje trebalo nešto više od godinu dana. Klavir će u subotu, 31. listopada, cijeli dan biti izložen ispred franjevačke crkve, a sve dalje ovisi o posjetiteljima.

''Ako bude zanimljv i i atraktivan nema razloga da još neko vrijeme ne bude ovdje. Za kasnije još uvijek nismo razradili nikakve planove, zasad smo zabrinuti samo da danas sve dobro funkcionira'', rekao je Šiljeg te istaknuo kako će s ovim projektom nastojat ući i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Ovogodišnji Framafest, koji se odvija pod geslom ''Ti si nada naša i veselje!'' okupio je oko tisuću mladih ljudi. Program je započeo svetom misom koja se u 12 sati održala u crkvi sv. Petra i Pavla a festivalski dio Framafesta počet u 16 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače.

''Framaško druženje, bratstvo i zajedništvo sastavni su dio svakog našeg susreta pa tako i ovoga. Iako je Framafest festival natjecateljskog karaktera, iskoristimo ga za najprije za bratsko druženje, podržimo jedni druge i ne zaboravimo da je središnji dio cijelog festivala sv. Misa!'', poručili su organizatori Framafesta.

Nositelj festivala je Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži u BiH a domaćin je hercegovačko područno bratstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close