Riješi se problema

Muči te zadržavanje vode u tijelu? Isprobaj prirodne diuretike

Kad te muči zadržavanje vode, potreban ti je diuretik koji će pomoći izbaciti sav višak iz tijela.
Lifestyle / Flash | 08. 02. 2024. u 08:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako postoji jako puno lijekova kojima je to zadatak, problem je najbolje riješiti prirodnim putem, piše Index.hr.

Isprobaj neke od najboljih namirnica koje će te hidrirati, a pritom izbaciti svu nakupljenu vodu!

1. Pića s kofeinom

Pritom ne mislimo na sokove. Kava i čaj najbolji su diuretici, no nemoj pretjerivati jer puno kofeina nije dobro za tvoje tijelo. Probaj se držati najviše 5 čaša čaja ili 2 dcl kave.

2. Limun

Limunov sok trebao bi biti dio tvoje dijete kad god se želiš riješiti viška vode. Osim što ga možeš dodati u bilo koje jelo, ukusan je i kad se pije sam. Dobro ljetno rješenje je dodati kriške limuna u hladnu vodu!

3. Sok od brusnice

Brusnica je poznata kao lijek za urinarne infekcije upravo zato što je odličan diuretik. Pobrini se da uvijek piješ čisti sok, a ne onaj pun šećera.

4. Zobene pahuljice

Zobene pahuljice suha su hrana koja će izbaciti višak vode. Dobra je navika jesti zobenu kašu za doručak, a ovisno o ukusu - možeš ju napraviti s jogurtom, medom, voćem ili malo tamne čokolade.

5. Đumbir

Korijen đumbira pomaže kod problema zadržavanja vode i česta je namirnica brojnih planova za detoksikaciju sokovima. Jedi svježi, naribani đumbir ili ga dodaj u omiljeni smoothie.

6. Patlidžan

Još jedan odličan diuretik koji možeš pripremiti na sto načina, ili piti vodu u kojem se kuhao. Patlidžan je odlična zamjena za meso, ukusan prilog ili dio salate.

7. Celer

Celer je poznat kao jedno od povrća s najviše vode! Izmiksaj ga s voćem ili nareži na trakice te uživaj u osvježavajućem okusu!

8. Jabučni ocat

Jabučni ocat poznati je diuretik koji možeš koristiti za kuhanje ili ga jednostavno dodati u čašu vode i popiti. Osim što će izbaciti višak vode, ocat će poboljšati i probavu te tako pomoći pri mršavljenju. Za brzi učinak u veliku čašu vode dodaj nekoliko žlica octa i malo limunovog soka!

9. Lubenica

Popularno ljetno voće osvježava, nema puno kalorija te izbacuje višak vode iz tijela. Što više možemo poželjeti?

10. Peršin

Bogat antioksidansima, peršin ima diuretička svojstva te osvježava dah. Dodaj ga u razna glavna jela ili salate, ili ga jednostavno jedi sirovog.

Kopirati
Drag cursor here to close