Nesvakidašnji dan i prosvjed

U Mostaru održana noć pušača i štrajk upaljača

Mostarski upaljači održali prosvjed
Lifestyle / Flash | 02. 06. 2023. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji dan svibnja, u oazi slobode marginaliziranih i sotoniziranih dijelova društva, obilježio je nesvakidašnji prosvjed.

U srijedu je u mostarskom naselju Centar 2 obilježen Međunarodni Dan pušača, događaj koji se tradicionalno posljednjeg dana svibnja organizira u čast sve više sotoniziranog dijela društva.

Foto: Facebook Caffe bar Fenix / 

Obzirom kako je u Federaciji BiH, netom prije događaja, na snagu stupio Zakon o zabrani pušenja, organizatori su bili primorani okupljene istjerati iz zatvorenog prostora i švedski stol s duhanskim proizvodima postaviti na otvorenom.

Obilježavanje dana pušača, međutim, još više je omeo štrajk upaljaača, koji su, baš te večeri, odlučili prosvjedovati zbog donošenja spornog zakona i masovnog gubljenja svojih radnih mjesta.

Foto: Cafee bar Fenix / Dan pušača i štrajk upaljača

Smatraju kako su donošenjem zakona mogućnosti za njihovo zapošljavanje svedene na bizarne radnje ionako ugrožene sve masovnijom proizvodnjom dampinških elektroničkih upaljača za plin.

Upaljači su radili do 21 sat, obratili se okupljenim putem plamenih jezičaka i dvije minute kasnije obustavili rad. Kako bi, koliko toliko, omogućili nastavak događaja, organizatori su upaljače zamjenili šibicama.

Caffe bar Fenix - Štrajk upaljača na Dan pušača
Kopirati
Drag cursor here to close