Nevidljive sportašice

Mostar - Zašto se ne vrednuju jednako uspjesi muškaraca i žena u istom sportu?

Iako sportašice postižu zapažene rezultate, njihov uspjeh se ne mjeri kao i uspjeh muškaraca u identičnim sportovima
Lifestyle / Flash | 05. 07. 2023. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa građanki i građana Mostara organizirala je panel diskusiju pod nazivom ''Nevidljive sportistkinje''.

Panel diskusija održana je na Nastavničkom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru, u utorak 04. srpnja u 19 sati.

Panelistice su bile uspješne sportašice i trenerice: Doc.dr.sci Sanja Bajgorić i Mr. Alena Ćemalović.
Na panelu su govorile o svom životnom put, iskušenjima, ali i akademskoj ulozi. Kroz razgovor istaknule su kako žive sport i kako je sport način života.

''Žene pomjeraju granice lokalno i globalno. Alena i Sanja su primjer žena koje razbijaju mnoge predrasude po pitanju sudjelovanja žena u sportovima koje društvo doživljava muškim. No, iako sportašice postižu zapažene rezultate, njihov uspjeh se ne mjeri kao i uspjeh muškaraca u identičnim sportovima'', navodi se u priopćenju nakon organizirane diskusije.

Na panelu su još sudjelovale Mumbera Berberović, nekadašnja košarkašica ženskog košarkaški klub ''Student'' i Ena Dizdarević svjetska i evropska prvakinja u karateu.

Ispred Inicijative građanki/na Mostara su se obratile Ifeta Ćesir Škoro, direktorica i Alma Pelo Zagorčić koja je predstavila sportistkinje iz prošlosti Mostara. Moderatorica panel diskusije bila je Van. Prof. Dr. Samra Međedović.

Projekt financira organizacija ''Kvinna till Kvinna''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close