U utorak press

Mostar u srijedu gost Internacionalnog Green Deisgn Biennala

Svečano otvaranje Internacionalnog Green Deisgn Biennale održat će se u srijedu 12.10.2022. u Hrvatskom Domu hercega Stjepana Kosača s početkom u 18 sati.
Lifestyle / Flash | 10. 10. 2022. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom otvaranje i  prateće manifestacije Internacionalnog Green Deisgn Biennale u Mostaru, koja će se održati od 12. do 15. 10. 2022. u utorak 11.10.2022. s početkom u 10 sati u prostorijama Gradske vijećnice u Mostaru održat će se konferencija za medije na kojoj će se obratiti organizatori Green Design Biennalea.

Svečano otvaranje Internacionalnog Green Deisgn Biennale održat će se u srijedu 12.10.2022. u Hrvatskom Domu hercega Stjepana Kosača s početkom u 18 sati.

Na Biennalu će biti predstavljeni EU projekti Digital Deconstruction i rad Architectural Council of Europe (ACE) u oblasti održive arhitekture, zatim projekti održive „cirkularne“ gradnje, reverzibilna i transformabilna arhitektura u svijetu, energetska tranzicija, kao i digitalizacija gradnje u BiH... Sudionici Biennala dolaze iz 11 europskih zemalja.

Na Biennalu će biti izložba istaknutih arhitektonskih projekata i studentskih radova.

U sklopu Green Design Biennale će biti organizirana međunarodna studentska radionica Aktiviranje zanemarenih lokacija u centru grada uz pomoć mobilnih urbanih instalacija. 

Radionica je planirana od 10. do 15. 10. 2022., a na njima će sudjelovati studenti arhitekture s pet univerziteta iz regije. 

Gosti Biennala će imati priliku pratiti predavanja na Green Design Biennalu, predstavljanje završetka prve faze Green Design Centra u Mostaru, zatim modnu reviju Green Fashion Show, rock koncert Mostarske škole, izložbu arhitektonskih projekata, kao i prisustvati otvaranja prve faze izgradnje Green Design Centra u Mostaru sto će se obilježiti koncertom Mostarske Rock Škole na lokaciji Green Dign Centra. Gosti će imati priliku i da obići parkove  Ljubuški.

Kopirati
Drag cursor here to close