Dan planete zemlje

Mostar: Akcija čišćenja parka Alekse Šantića i Sjevernog logora

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2016. u 15:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Dana planete Zemlje, Naša stranka u Mostaru je u četvrtak organizirala akciju čišćenja parka Alekse Šantića i parka u Zvonimirovoj ulici, a u petak je pomogla akciji čišćenja Sjevernog logora sa studentskom skupinom "Jesmo li svjesni?".

Iz ove stranke priopćili su kako će sutra organizirati sadnju trešanja na Bunici, na lokaciji gdje su ranijih mjeseci bili glasna oporba divljoj gradnji i uništavanju životne sredine.

Katica Omanović iz Gradskog odbora Naše stranke Mostar kazala je kako su njihovi predstavnici u Parlamentu Federacije BiH zatražili informaciju o izgradnji mini-hidroelektrana na Neretvi i Buni te digli glas protiv iracionalne eksploatacije prirodnih resursa.

''Prvi smo ukazali na problem divlje gradnje na Bunici te postavili pitanja nadležnim institucijama. Koristim i ovu priliku da pozovem građane i građanke Mostara da iskoriste našu želju da ukažemo na probleme i doprinesemo zaštiti okoliša i životne sredine, te da lokalne probleme predočimo i s njima upoznamo gradske, županijske i federalne vlasti'', kazala je Omanović.

Također je istaknula kako je Naša stranka podržala peticiju za osiguranje sustavnih mjera deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije u Mostaru te kako su tražili reakciju vlasti i čišćenje lokaliteta Staklene banke.

''Inzistiramo na rješavanju problema nepostojanja adekvatnih odlagališta otpada i manjka kontejnera na području Blagaja i Malog Polja. Za nas je Dan planete Zemlje svaki dan, te mi je drago što smo akcijama na terenu povezali ono o čemu govorimo i ono što radimo. Pozivam građane da se sutra na Bunici novim sadnicama borimo protiv divlje gradnje. To je naša simbolična poruka onima koji nastavljaju neodgovornu politiku prema prirodi i životnoj sredini'', zaključila je Omanović, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close