noćna mora

Mogwai snimili album posvećen nuklernom dobu

Lifestyle / Flash | 13. 01. 2016. u 11:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škotski sastav Mogwai najavljuje izlazak novog albuma „Atomic“ 1. travnja u digitalnim formatima, ali i u CD izdanju. Album se sastoji od novih verzija pjesama koje su urađene za soundtrack filma „Atomic: Living In Dread and Promise“ redatelja Marka Kazinsa, koji je prikazan prošlog ljeta.

„Atomic“ je najnovije izdanje u nizu impresivnih albuma - Les Revenants (The Returned) i Zidane: A 21st Century Portrait. Treći album prikazuje noćnu moru nuklearnog doba, ali sa druge strane ističe kvalitete modernog svijeta.

„Atomic“ je impresionistički kaleidoskop strahota naših nuklearnih vremena – brojnih prosvjeta, Hladnog rata, tragedije u Černobilu i Fukosimi. Bend Mogwai ističe na novom albumu i ljepotu atomskog svijeta - x-zraka i magnetne rezonance, koji su poboljšali kvalitetu ljudskog života.



Stuart Breigtwait iz sastava Mogwai: „Atomic je jedan od najintenzivnijih projekata koje smo preduzeli kao bend. Od kako smo posjetili Hirošimu i park mira, cijela tema nam je postala bliska. Na krajnji rezultat – film i glazbu smo jako ponosni“.

Kopirati
Drag cursor here to close