Lijepa poruka

Mladi iz Mostara ujedinjeni: Posjet baki Šantić kao simbol suživota

"Naš dojam je jedinstven, gorak, svi se stidimo, a nismo ni za što krivi. Sramota nas je nekog drugog kukavice i bezobraznika", napisali su iz SOK "Božuri".
Lifestyle / Flash | 13. 01. 2024. u 18:54 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi iz Omladinskog saveza Bijelo Polje, Srpskog omladinskog kluba "Božuri" i zajednice "Pomozi mojoj nevjeri" posjetili su baku Sofiju Šantić.

Naime, Šantić je vlasnica kuće u Bijelom Polju, a koja je u nedjelju na pravoslavni Božić kamenovana.

Kako je SOK "Božuri" objavio na svom Instagram profilu željeli su učiniti nešto za gospođu Šantić te su pozvali i svoje prijatelje na zajednički posjet.

"Naš dojam je jedinstven, gorak, svi se stidimo, a nismo ni za što krivi. Sramota nas je nekog drugog kukavice i bezobraznika", naveli su Marko i Bojan iz Srpskog omladinskog kluba.

Kako ističu, njihov posjet obilježilo je druženje i puno smijeha.

Poznata humanitarka Jelena Šutić iz Pomozi mojoj nevjeri istaknula je kako svako ulijevanje straha te kamenovanje kuće bake koja živi sama strogo osuđuju.

"Jako ružan čin, kako god, a pogotovo na sam dan Božića. Kako nitko ne bi potpaljivao vatru i širio mržnju, mladi triju vjeroispovijesti sastali su se i posjetili baku Sofiju. Družili smo se uz ugodan razgovor i puno smijeha. Nadamo se da smo baki ulili malo sigurnosti da ovo nije čin nekog pripadnika neke od naših religija, nego osobe koja govori sama za sebe!", poručila je Šutić.

Ponovno su mladi iz Mostara poslali poruku suživota i razumijevanja te pokazali kako je Mostar, koliko god se pojedinci trudili predstaviti suprotno, ipak grad u kojem ima mjesta za sve njegove građane. 

Kopirati
Drag cursor here to close