Rekreacija

Krug oko Mostara

Ovim projektom kreće se u jasno vizualno označavanje staza pomoću info ploča, smjernica te popunjavanje prostora klupama, stolovima na obroncima grada s atraktivnim panoramskim pogledima.
Lifestyle / Flash | 26. 10. 2023. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta ''Prostori koji pokreću'' financiranog od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva koji implementira organizacija ''People in Need'', Hrvatsko planinarsko društvo Prenj 1933 Mostar ostvarilo je suradnju podrškom projektu ''Krug oko Mostara''

Cilj je spojiti rekreativne i planinarske staze brdima oko Mostara u jednu cjelinu, te tako približiti i učiniti dostupnim ovaj vid rekreacije svim građanima i posjetiteljima.

Također, radit će se i na označavanju i popunjavanju mobilijarom planinarskih staza oko Mostara.

U protekle tri godine članovi planinarskog društva očistili su i označili nekoliko staza koje vode iz grada: Hum, Brkanovo brdo, Orlovac, Galac, Jastrebinka i Planinica. Staze nude više od 60 kilometara za uživanje u pogledu, bogatstvu prirode i kulturnog naslijeđa.

Ovim projektom kreće se u jasno vizualno označavanje staza pomoću info ploča, smjernica te popunjavanje prostora klupama, stolovima na obroncima grada s atraktivnim panoramskim pogledima.

Želja je učiniti ove staze što dostupnijima našim sugrađanima te omogućiti prve korake u upoznavanju planinarstva upravo na njima.

Velika prednost je dostupnost i pristupnost stazama. Za vrlo kratko razdoblje pješice može se biti već na nekim početnim točkama. Staze su prilagođene svim uzrastima, godištima, rekreacijama i obiteljima s djecom.

Plan projekta je tijekom zimskog razdoblja raditi, čistiti, označavati i organizirati razne aktivnosti na stazama koje uključuju i boravak školske djece u prirodi i aktivnostima pošumljavanja.

Već ovu subotu 28.10.2023. godine od 9 sati, kreće se s aktivnostima na Humu.
Svi zainteresirani mogu se priključiti kod Osnovne škole Antun Branko Šimić (I. osnovna). Kontakt: Darko – 063 345 261

''Približimo ljepotu prirode svima'', poručuju mostarski planinari.

Kopirati
Drag cursor here to close