'Skrivena gotovina'

Kreativna humanost: Nepoznati donator ostavlja novac na ulicama S. Francisca

Lifestyle / Flash | 27. 05. 2014. u 13:02 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako živite u San Francisku, obratite pozornost na misteriozne bijele koverte, jer se u njima možda nalaze novčanice od 100 dolara - ovako ''Hufftington Post'' započinje članak o anonimnoj osobi koja u okviru projekta nazvanog 'Skrivena gotovina' ostavlja novac svuda po gradu, a zatim na Twitteru nagovještava gdje se novac nalazi.

''Zašto ne iskoristiš ovo da bi danas častio instruktora iz joga kluba @YogaToThePeople? Pogledaj ispod sandučića za ključeve'', poručuje anonimac i na ovaj način obavještava zainteresirane istraživače da krenu u potragu.

Osoba koja stoji iz projekta 'Sakrivena gotovina' izjavila je za 'Bold italic' da je magnat u svijetu nekretnina i da ovim putem želi da se oduži 'društvu koje joj je pomoglo da se obogati':

''U proteklih nekoliko godina zaradio (-la) sam milijune dolara, što je nadmašilo moje najsmjelije snove, dok mnogi moji prijatelji i ljudi koji rade za mene ne mogu da kupe skromni dom u Zalivskoj oblasti. To me je nagnalo na razmišljanje'', poručio je.

''Odlučio (-la) sam da poklonim dio novca koji zaradim - osim putem donacija dobrotvornim organizacijama - i na zabavan i kreativan način kao što je ovaj'', izjavila je misteriozna osoba i dodala da je riječ o “društvenom eksperimentu”, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close