John Frendis Ranch

Oaza mira u srcu Korčule - mjesto za odmor za one koji traže mir i prirodu

Lifestyle / Flash | 27. 05. 2014. u 12:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sigurni smo da svi jedva čekate da se vrijeme počne ponašati u skladu s kalendarom i da ste se poželjeli vrućina i omiljenog godišnjeg doba. U skladu s tim, vrijeme je da se počne razmišljati kamo se zaputiti na godišnji odmor.

Vjerojatno ste umorni od uredskog prostora, brojnih obveza i stresa koje donosi svakodnevnica. Svi maštamo o tome gdje pobjeći od vreve i buke gradskog asfalta. Otkrili smo pravi mali raj, oazu mira, gdje možete pobjeći i odmoriti se daleko od civilizacije i brojnih obveza.

Najbolje od svega je to što se ta oaza nadohvat ruke, na jednom od najljepših otoka susjedne Hrvatske, otoku Korčuli, dragulju Jadrana kojeg je njemački magazin HORZU proglasio najljepšim otokom na svijetu.

U srcu same Korčule, u dolini okruženoj sa šest brda, smjestila se kamena kuća Villa Katja - John Frendis Ranch na imanju od 5.380 četvornih metara.

Ova izolirana kamena kuća, nalazi se u samom središtu otoka, tri kilometra udaljena od mora, u blizini  malog ribarskog mjesta Prižba, koje se nalazi na južnoj obali Korčule. Prižba je udaljena deset kilometara od grada Blata, 16 od Vele Luke, četiri kilometra od Brne i osam km od Smokvice. Krasi ju nekoliko manjih uvala, otočića i dva poluotoka, Ratak i Prišćapac. Prišćapac je turističko naselje sa svim potrebnim sadržajima i lijepom šljunčanom plažom. Okolica Prižbe ima brojne vinograde, prekrasne vile bivših korčulanskih aristokrata, crnogorične šume i prekrasne male otoke kao što Stupa, Crklica, Sridnjak i Vrhovnjak koji su idealni za kupanje, sunčanje, surfanje...

Ono što nas je oduševilo u  Villi Katja - John Frendis Ranch je mir, tišina i izoliranost mjesta. Privatnost je zajamčena jer nema susjeda u blizini. Kuća je kamena a dominira ogromno dvorište s bazenom i velikim vanjskim kamenim roštiljem.

Unutrašnjost je vrlo tradicionalna i u skladu je s imanjem i okruženjem. Idealno je mjesto da pobjegnete s omiljenom ekipom, jer nudi četiri spavaće sobe. Pogled s balkona i ostatak vile su jedinstveni.

Jedno je sigurno, u ovoj oazi sve svoje probleme ostavit ćete za sobom i prepustiti se potpunom mediteranskom doživljaju i čarima koje nudi otok Korčula i mir Ville Katja.

Kopirati
Drag cursor here to close