Zimski grad

Konjički osnovci izveli program 'Snježna čarolija'

Program pod nazivom "Snježna čarolija" brižno pripreman tijekom nastavnih i vannastavnih aktivnosti u konjičkim osnovnim školama, oduševio je okupljenu publiku na malom trgu pored zgrade Gradske uprave, koja je učenike nagradila pljeskom.
Lifestyle / Flash | 27. 12. 2023. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Konjički osnovci izveli program Snježna čarolija

Učenici osnovnih škola s područja grada Konjica zajedničkim programom, koji je obilovao pjesmama, recitacijama, igrokazima, plesom, predstavili su svoje talente i na taj način Konjičanima uljepšali još jednu od večeri manifestacije "Zimski grad".

 "Snježna čarolija"

Program pod nazivom "Snježna čarolija" brižno pripreman tijekom nastavnih i vannastavnih aktivnosti u konjičkim osnovnim školama, oduševio je okupljenu publiku na malom trgu pored zgrade Gradske uprave, koja je učenike nagradila pljeskom, priopćeno je u srijedu iz Grada Konjica.

''Ovo je divna prilika da se učenici zabave, druže međusobno i pokažu što su to sve naučili pohađajući različite sekcije u svojim školama. Možemo biti ponosni na sve njih i njihove talente. Osmijesi i radost, koju su nam podarili večeras, govore nam da se i na ovaj način raduju skorom raspustu i danima kada će moću uživati u odmoru'', kazala je Munevera Tinjak, direktorica Druge osnovne škole Konjic.

''Sa zadovoljstvom prisustvujem manifestaciji 'Zimski grad', koja je sadržajna i koju su Konjičani svih generacija priredili sugrađanima, gostima, kao i Konjičanima koji žive izvan BiH, a ovih su dana u rodnom gradu. Raduje me da su ljudi oduševljeni, da uživaju u nastupima naše djece i mladih. Razgovarao sam s gostima Konjica i prijateljima iz dijaspore, i drago nam je da im možemo pružiti kvalitetne sadržaje, kakve imaju u gradovima u kojima žive'', kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Cilj je, dodaje, "da ih motiviramo da dođu i sljedeće godine i budu dio programa", a ne da djeca dođu u sivilo i da ga tako doživljavaju.

Osmijeh na licu

''Vidim osmijeh na licu djece koja su za praznike i raspust stigli iz Austrije, da su sretni da u Konjicu mogu uživati u zabavnim sadržajima namijenjenim upravo njima'', rekao je Ćatić, koji je večer upotpunio druženjem s najmlađim sugrađanima, prijateljima i učenicima Srednje škole Konjic, koji se obrazuju za zanimanje kuhar, a koji su tijekom programa "Snježna čarolija" bili zaduženi za gastro ponudu.

Amir Zukić, koji duži niz godina živi u Austriji, podsjećajući da je i prošle godine pratio sadržaje manifestacije “Zimski grad”, kazao je kako je zadovoljan sadržajima koji su priređeni ove zime u Konjicu, jer nude zabavu za sve generacije u centru grada.

Konjičanka Dijana, kako je kazala, osim sadržajima manifestacije, oduševljena je i prazničnom dekoracijom grada, koja je ove godine za svaku pohvalu.

''Slikala sam iz raznih uglova ulice grada kako izgledaju i slala slike sestri u Švedsku, baš sam ponosna i zadovoljna što nešto ovako imamo u našem gradu'', istaknula je ona.

Manifestacija „Zimski grad“ održava se u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet Konjic, Ustanove Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica, pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a.

Naredni sadržaj manifestacije „Zimski grad“je program pod nazivom “Zimske radosti” tijekom kojeg će se predstaviti mališani iz Dječijeg obdaništa „Zulejha Begeta“ Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close