blagdansko prejedanje

Koje namirnice jesti protiv nadutosti?

Lifestyle / Flash | 29. 12. 2016. u 16:48 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svima je poznat onaj osjećaj kada nakon nekoga jela imamo osjećaj da nam je želudac pun kamenja, da su nam hlače odjednom premalene i kada se čitav dan suzdržavamo od neugodnih vjetrova. Jednako kako prehrana uzrokuje te probleme, isto ih tako može riješiti. Pročitajte najučinkovitije prirodne lijekove za nadutost, prenosi Večernji.hr.

Soda bikarbona i limun

U čašu vode iscijedite jedan limun i dodajte žličicu sode bikarbone. Za još bolje rezultate možete umjesto vode koristiti jabučni ocat. Osim kao lijek za nadustost, jabučni ocat će vam koristiti za postizanje ravnoteže pH vrijednosti u organizmu što je iznimno bitno za sveukupno zdravlje.

Komorač

Komorač je definitivno jedan od najboljih lijekova za nadutost koje možemo pronaći u prirodi. Osim toga, komorač počinje djelovati kroz svega 10-ak minuta. Sve što trebate je sažvakati šačicu sjemenki komorača ili ih, pak, staviti u čašu proključale vode i polako popiti.

Đumbir

Đumbir djeluje tako da može spriječiti nadutost, a ne je konkretno izliječiti. Nakon obroka pojedite komadić svježega đumbira ili popijte čaj od đumbira i dobit ćete najbolju prevenciju koju možete zamisliti.

Metvica

Postoje tri načina na koja možete koristiti metvicu:

napraviti čaj od svježe metvice
pomiješajte par kapi ulja od metvice s vodom
pijte kapsule od metvice

Asafoetida

Ovaj iznimno aromatični perzijski začin svakako biste trebali probati. Naime, s vodom napravite pastu i njome namažite trbuh. Ostavite 10-15 minuta prije nego isperete i primijetit ćete kako vam nadutost prestaje biti problem.

Kopirati
Drag cursor here to close