PokreniMO Trimušu

KINEZIS poziva na Trimušu

Lovrić nadodaje kako i osobno dosta vremena provodi na Trimuši, te kako se posljednjih godina vide pozitivni pomaci u pristupu Grada Mostara prema ovom lokalitetu.
Lifestyle / Flash | 11. 04. 2024. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Park šuma Trimuša sa svojom trim stazom, košarkaškim igralištem, dječjim igralištem i šetnicom uz rijeku Radobolju je idealna sportsko rekreativna zona.

"Ipak je jako nizak postotak građana koji je koriste za navedenu namjenu i to je ono što želimo promijeniti ovim projektom", ističe predsjednik udruge KINEZIS Franjo Lovrić.

Lovrić nadodaje kako i osobno dosta vremena provodi na Trimuši, te kako se posljednjih godina vide pozitivni pomaci u pristupu Grada Mostara prema ovom lokalitetu. Obnovljeno je košarkaško igralište, dječie igralište, postavljena je rasvjeta, tu su i klupe za odmor uz Radobolju kao i zone za odmor uz trim stazu.

Foto: PR / Mladići igraju košarke na Trimuši

Možemo reći kako Trimuša polako poprima obrise pravog Parka i uz dodatna ulaganja u infrastrukturu, trenutno je najvažnije osvijestiti sugrađane o svim mogućnostima aktivnog provođenja slobodnog vremena na Trimuši, ali i odgovornom korištenju svih njenih resursa. Ljudi okupljeni oko inicijative "Zajedno za Trimušu" čine veliki posao po ovom pitanju.

Važnost kretanja i sportskih aktivnosti dobro su poznate čovjeku kako s aspekta fizičkog i mentalnog zdravlja, tako i s aspekta socijalizacije i druženja. Ipak, u suvremenim uvjetima života primjetan je negativan trend hipokinezije, prvenstveno vezan uz nedostatak vremena, uvjeta ili financijskih sredstava za aktivno provođenje slobodnog vremena.

Foto: PR / Djeca se igraju na Trimuši

KINEZIS kao odgovor na ovo stanje različitim skupinama građana želi ponuditi sadržaje koji će im biti dostupni u smislu neposredne blizine realizacije samih aktivnosti u odnosu na mjesto stanovanja, kao i minimalnih financijskih izdataka koji su potrebni za realizaciju. Više informacija o cijelom programu na službenoj web stranici www.kinezis.ba.

Projekt "PokreniMo Trimušu" je nastavak prethodno realiziranog projekta "Sportom do inkluzije" implementiranog uz pomoć grant šeme Grad za sve – građanske akcije. Aktivnosti se realiziraju zahvaljujući  projektu "Mostar – Prostori koji pokreću", a kojeg financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, uz potporu i implementaciju lokalnih organizacija People in Need Bosnia and Herzegovina, udruga NEŠTO VIŠE, Agencija lokalne demokratije Mostar i  OKC Abrašević.

Kopirati
Drag cursor here to close