Više načina

Kako očistiti prostor od negativne energije?!

Ako imate tepih, pospite po njemu kuhinjsku sol i ostavite nekoliko sati pa usisajte. Sol možete otopiti i u vodi te napuniti čaše pa ih postaviti po kutovima sobe, najbolje je ostaviti preko noći.
Lifestyle / Flash | 09. 10. 2023. u 19:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S vremena na vrijeme, svi napravimo generalno čišćenje doma. Znate li da je jednako tako dobro i energetski počistiti prostor u kojem boravimo.

Veliki Tesla je još u prošlom stoljeću govorio o tome kako je sve energija ili vibracija. Kada su te energije dobre i naše tijelo je dobro, no ako su te energije negativne mogu ''oštetiti'' i naše tijelo.

Kako svaki čovjek ima svoju energiju, tako i prostor posjeduje svoju. Na energiju prostora utječu boje, biljke, uređenje, ukućani, mirisi, ali i gosti koji dolaze u posjet. Sigurno ste nekada došli u neki prostor i nelagodno se osjećali, nešto vam je smetalo, a da i sami niste znali što. Neki su sigurno zaključili kako prostor ima lošu energiju, prenosi Lifex i Alternativa za vas.

Čovjekove misli, riječi, ili djela izvori su energije, tako da negativna energija ne mora dolaziti od nekog ili nečeg drugog izvora, i mi sami možemo biti taj izvor čak i nesvjesno.

Pa, kako onda prostor energetski očistiti?

1. Sol

Ako imate tepih, pospite po njemu kuhinjsku sol i ostavite nekoliko sati pa usisajte. Sol možete otopiti i u vodi te napuniti čaše pa ih postaviti po kutovima sobe, najbolje je ostaviti preko noći.

Koristite približno 3 do 6 žlica soli za srednju veličinu prostorije. Kristali soli su odlično posloženi za brisanje energetskih obrazaca. Korištenje sol je poput korištenja gumicu na papiru, u tren informacija je obrisana i papir je ponovno čist.

2. Čišćenje starih stvari

Izbacite iz doma sve stare stvari koje dugo stoje nekorištene, koje više ne trebate. Češće perite prljavo rublje kao i prljavo posuđe. Nakupljanje i gomilanje stvari na jednom mjestu blokira protok energije zato se treba potruditi da tu gdje boravite uvijek bude čisto i prozračeno. Krenite s rješavanjem svih nepotrebnih papira koji ispadaju iz ladica. Nakon toga, uhvatite se u koštac s ‘krupnim zalogajima’, većim stvarima i prostorima.

3. Zvukovi

Glavni razlog zašto su Kinezi voljeli vatromet je zbog glasnog i reskog zvuka koji mogu razbiti energetske obrasce. Ako ih imate možete koristite gongove i tibetanske zdjele ili tingshawe (možete ih slušati i na YouTubeu iako je bolje da ih imate u prostoru). Njihove vibracije će unijeti u prostor mir i novu svježu energiju. Majka Priroda čini istu stvar s bukom grmljavine.

4. Žive biljke

Osim uklanjanja negativne energije, biljke će u prostor donijeti boje i kisik. Bitno je da budu zdrave i da ih zalijevate i održavate.

5. Mirisi

Mirisi su manifestacija energije, harmoniziraju prostor i psihu te unose potpuni mentalni sklad. Jedna od najmoćnijih tehnika je paljenje kadulje. Uzmite samo malo kadulje, zapalite jedan kraj dok se kadulja ne počne dimiti. Nakon toga s kaduljom prošećite po kući do svakog kuta. Indijanci su koristili ovu tehniku čišćenja prije svetih ceremonija. Osim prostora, dimom kadulje su prolazili i oko svakog člana obitelji.

Ružmarin i tamjan su odlični u energetskom čišćenju prostora nakon posjeta agresivne ili bolesne osobe. Povezanost tamjana s religijskim obredima ne odnosi se samo na kršćansku tradiciju. Mnoge drevne religije smatrale su ga vrlo važnim te ga redovito upotrebljavale u svojim obredima.

6. Napravite razmještaj

Stare energetske obrasce vašeg doma možete razbiti i razmještanjem vašeg namještaja najmanje svakih 6 mjeseci! Pogledajte i poslušajte neke od Feng Shui savjeta. To će pomaknuti energiju u vašem domu i stvoriti novi odličan osjećaj.

7. Često zračite prostor

Novi, svježi zrak, pogotovo onaj nakon oluje donijeti će novu energiju u vaš prostor, a može energizirati i vas. Bilo bi dobro da prije spavanje otvorite prozor bez obzira na toplini ili hladnoću i pustite zrak izvana neka napuni vašu spavaću sobu.

Kopirati
Drag cursor here to close