Noćni život

Kad Hercegovci partijaju: Petak za zabavnjake, subota za narodnjake

Lifestyle / Flash | 12. 12. 2014. u 09:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovci će se do jutra moći zabavljati na koncertima i partyjima koji su zakazani za predstojeći vikend. U petak,12. prosinca, OKC Abrašević će u Mostaru ugostiti grupu Bolero Reunion.

Grupa Bolero je formirana 1985 godine u Sarajevu, a već 1986.objavljuje svoj prvi album pod nazivom “ Na kraju slavlja “. Na albumu se nalazi devet kompozicija i snimljen je u studiju Brane Likića “Blap” u Sarajevu . Album je objavila diskografska kuca Diskoton Sarajevo. Kompozicije koje se nalaze na albumu su “Galebovi”, “Dajana”, “Sjećanja”, “Moja generacija”, “Društvo te čeka”, “Misli na mene”, “Sama”, “Kalifornija u mojoj glavi “ i kompozicija po kojoj je album i dobio ime “Na kraju slavlja”. Album je ostvario tiraž od preko 100.000 prodanih nosača audio zvuka.

Bolero 1988. godine objavljuje drugi album pod nazivom “O Jesenjinu”, na kojem se nalazi osam kompozicija, a snimljen je u Studiju 1 RTV SA. Nakon dvadesetak godina grupa Bolero se ponovo okuplja i snima dvije pjesme “Bosna u basni” i “Dispertango”. Na pjesmi “Dispertango” gostovao je i dugogodišnji prijatelj benda Rade Serbedžija, objavio je Abrašević.

Prvih 250 karata za koncert mogu se kupiti po 8 KM, nakon toga karta ce koštati 10 KM.

U petak će također u Mostaru u Clubu Arabica nastupiti Sijah & Kolenda koji već godinama zajedno rade kao DJ duo, a poznati su po raznovrsnim i dugim setovima od deep house-a preko tech-house-a do minimalnijih i technoidnijih zvukova. Prije njih nastupiti će DJ Marina Mimoza. Cijela ulaza na događaj iznosi 3 KM.

U petak će u Green cafe Čitluk nastupiti bend ''Bezbeli Apstraklije''. Drugačiji glazbeni doživljaj imati će svi koji dođu u Čitluk u club Flash gdje će koncert održati Haris Džinović. Cijena ulaznice na koncert iznosi 10 KM. Iste večeri u clubu Diamond u Ljubuškom nastupa grupa ''Boss''.

Subota će u Hercegovini biti u znaku nastupa dvije narodne pjevačice. U mostarskom klubu Pink Panther će nastupiti popularna folk pjevačica Dara Bubama.

Cijena ulaza na koncert ove pjevačice iznosi 10 KM. Ova pjevačica je nedavno objavila pjesmu ''Karera'' koja ima preko tri milijuna pregleda na Youtubeu. Njezine nove pjesme ''Uvijek kad popijem'' i ''Opasan'' također imaju zajedno 10 milijuna pregleda.

Iste večeri u disco clubu Gaudeamus će nastupiti sve popularnija mlada pjevačica Maya Berović. Ona je nedavno izbacila nekoliko pjesama koje su u kratkom roku postale hit.

Neke od tih pjesama su ''Čime me to drogiraš'', ''Javi šta ti je u glavi'' i ''Alkohol''. Ulaznice za Majin koncert koštaju 7 KM, a za sve cure do 22:30 sata ulaz je besplatan.

R'n'R, grunge, blues i još mnogo "ukusne" glazbe bit će servirano ove subote u Lucullus Music Baru za koju će se pobrinuti fenomenalni acoustic dou Vjeka & Dane.

Ovaj dvojac hercegovačkoj publici itekako je poznat, a njeguju autentični glazbeni izraz koji predstavlja crossover različitih stilova, a uz mnoštvo improvizacije odašilju ogromnu pozitivnu energiju s pozornice.

Nastup u Lucullus Music Baru, koji se sigurno profilira kao omiljeno kupsko odredište u Mostaru, počinje oko 21 sat i ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close