Predavanje u Tomislavgradu

Jurišić: Zbog njih postajemo bolji ljudi

''Različite čarape označavaju podršku različitosti. Svi smo isti, a različiti'',
Lifestyle / Flash | 21. 03. 2022. u 12:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom – 21. ožujka, Dom zdravlja i Srednja strukovna škola u Tomislavgradu u ponedjeljak su organizirali predavanje kojim su željeli upoznati i potaknuti građane kako se treba odnositi prema osobama s Downovim sindromom.

Predavanje srednjoškolcima održale su dipl. med.sestre Matijana Jurišić i Julija Barišić koje su istaknule da se većim razumijevanjem i poboljšanjem položaja u društvu osoba sa Downovim sindromom može poboljšati kvaliteta njihovog života.

''Godinama kruži mit o tome kako ljudi oblače različite čarape i zašto? Različite čarape označavaju podršku različitosti. Svi smo isti, a različiti'', kazala je Jurišić i dodala da su djeca s Downovim sindromom puna ljubavi s najslađim osmjehom i najtoplijim zagrljajem na svijetu, čista ljubav i radost.

''Zbog njih ili po njima postajemo bolji ljudi. Nauče nas što znači bezuvjetna ljubav, onaj osjećaj kada činiš najviše što možeš, a ostalo prepustiš dragom Bogu. Zaista je važno da djeci pružimo priliku da bez predrasuda pokažu koliko mogu i znaju, da im se ne zatvaraju vrata zbog činjenice da su rođeni s kromosomom viška'', naglasila je Jurišić.

Također, u suradnji sa Srednjom strukovnom školom izgrađen je plakat kojim se poručuje: Školovanje bez diskriminacije. Ja mogu sve dajte mi priliku. Savršeni na malo drugačiji način. Prijatelji ne broji kromosome...

Kopirati
Drag cursor here to close