Ravnopravnost

Makedonski predsjednik vodi u školu djevojčicu s Downovim sindromom

“Predsjednik poručuje da neće tolerirati ponašanje onih koji ugrožavaju prava djece, posebno kada su u pitanju djeca s atipičnim razvojem”, priopćeno je iz predsjedničkog ureda.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 02. 2022. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Sjeverne Makedonije dopratio je u školu jedanaestogodišnjakinju s Downovim sindromom, žrtvu vršnjačkog nasilja, kako bi jasno pokazao da se svi ljudi i djeca trebaju osjećati ravnopravno, prenosi u subotu CNN.

Makedonski je predsjednik Stevo Pendarovski djevojčicu Emblu Ademi doveo u njezinu školu u Gostivaru držeći je za ruku.

Embla je doživjela vršnjačko nasilje u školi, kako je rekao glasnogovornik predsjedničkog ureda za CNN, zbog toga što ima Downov sindrom, genetski uzrokovano stanje koje joj stvara poteškoće pri učenju, neke zdravstvene probleme te se manifestira prepoznatljivim crtama lica.

Makedonski predsjednik susreo se i s roditeljima djevojčice i razgovarao s njima o izazovima s kojima se svakodnevno susreću i o načinima rješavanja tih problema, stoji u priopćenju ureda makedonskog predsjednika.

Na snimci koju je objavio predsjednički ured može se vidjeti i kako Pendarovski djevojčici uručuje poklon te joj maše dok ona ulazi u školsku zgradu.

“Predsjednik poručuje da neće tolerirati ponašanje onih koji ugrožavaju prava djece, posebno kada su u pitanju djeca s atipičnim razvojem”, priopćeno je iz predsjedničkog ureda.

Pendarovski je također poručio da “osim što bi trebala uživati u svojim pravima, ta se djeca i u školi i izvan nje moraju osjećati ravnopravno i dobrodošlo".

"Osigurati to je naša dužnost, kao države, ali i svakoga od nas pojedinačno. U toj zajedničkoj misiji, empatija je ključni čimbenik”, rekao je.

“To će pomoći djeci poput Emble, ali će pomoći i mnogima da od njih nauče kako se istinski radovati i biti solidarni”, također je dodao.

Kopirati
Drag cursor here to close