Marita

Jennifer Lawrence glumit će ljubavnicu Fidela Castra

Lifestyle / Flash | 22. 01. 2016. u 17:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumica Jennifer Lawrence glumit će Maritu Lorenz, ljubavnicu Fidela Castra umiješanu u CIA-in pokušaj ubojstva kubanskog predsjednika.

Glumica, koja je četvrti put nominirana za Oscara, bit će jedna od producentica Sonyjeve romantične špijunske drame na kojoj će surađivati s Mattom Tolmachom, Scottom Mednickom i Andre Rouleauom, piše Hollywood Reporter.

Film Marita priča je o Mariti Lorenz koja je za vrijeme Drugog svjetskog rata s majkom odvedena u koncentracijski logor Bergen-Belsen.

Godine 1959., u dobi od 19 godina, s ocem stiže na Kubu gdje ju je zapazio Fidel Castro s kojim je živjela nekoliko mjeseci. Nakon prekida napušta Kubu i priključuje se aktivistima protiv Castra u SAD-u. Postaje CIA-ina agentica, čija je misija ubiti kubanskog predsjednika, te se vraća na Kubu kako bi izvela napad.

Lorenz je navodno imala aferu i s venezuelskim diktatorom. Tvrde da je bila umiješana i u Kennedyjevo ubojstvo te da je sedamdesetih špijunirala diplomate za FBI. Napisala je dvije autobiografije, prvu pod nazivom "Marita" (1993.) i drugu pod nazivom "Dragi Fidel" (2001.)

Kopirati
Drag cursor here to close