Restoran ''Lonato''

Jedinstveni restoran u Mostaru proslavio svoj prvi rođendan

Uz poštivanje pravila koja danas važe za sva okupljanja i organiziranja, na zabavi se okupilo nekoliko vjernih posjetitelja.
Lifestyle / Flash | 15. 09. 2020. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Restoran ''Lonato'', u kojem rade štićenici Centra za djecu i mlade s posebnim potrebama „Los Rosales“ u Mostaru, u ponedjeljak, 14. rujna proslavio je svoj prvi rođendan. Uz poštivanje pravila koja danas važe za sva okupljanja i organiziranja, na zabavi se okupilo tek nekoliko vjernih posjetitelja.

Inače, restoran je nastao kao produkt projekt humanitarne organizacije ''Just Sophie'' iz Nizozemske. Naime, od prvotne ideje da se u Centru ''Los Rosales'' napravi trpezarija i kuhinja projekat se proširio na nešto mnogo veće i značajnije kako za zaposlenike tako i za štićenike ovog centra.

Kako bi dokazali koliko su djeca i mladi s posebnim potrebama važan dio našeg društva, čelni ljudi Centra, prateći rad kolega iz drugih zemalja Europe, omogućili su im da na ovaj način rade i zarade svoju prvu plaću.

Osnivačica humanitarne organizacije ''Just Sophie'' Sophie Hooymans ove godine odgodila je dolazak U BiH ove godine, ali je tu, kaže, uvijek u mislima.

''Žalosti me činjenica da je zbog virusa koji je posljednjih mjeseci prisutan u Europi na snazi zabrana kretanja ili se možemo kretati, ali uz testiranja na isti. Posebno mi je teško jer Bosnu i Hercegovinu smatram svojom drugom domovinom i što sam dole nekoliko puta godišnje s desetinama volontera iz Nizozemske s kojima radim na značajnim projektima. Mogu reći da je 'Lonato' moj prvi projekat na koji sam ponosna i voljela bih da i drugi gradovi mogu slijediti primjer koji rade zaposlenici 'Los Rosalesa' te da se i drugima pruži prilika kao što je štićenicima u ovom centru. Moje ideje idu dalje i potrudit ću se da sa realizacijom ovog projekta nastavim i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine'', kazala je Hooymans.

Iz samog naziva „Lonato“ što predstavlja „snagu čovjeka“ može se zaključiti da su štićenici ovog Centra skupa sa svojim mentorima imali dovoljno snage da dočekaju i prvi rođendan svog restorana bez obzira na prepreke i nedaće koje je izazvao virus, što je opet poruka da se nikada ne odustaje čak ni u teškim vremenima.

Kopirati
Drag cursor here to close