11 godina uz Novi pogled

Jedan narcis jedan život - upoznajte se s problemima oboljelih

Lifestyle / Flash | 18. 03. 2015. u 09:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga 'Novi pogled' već dvanaestu godinu održava manifestaciju 'Jedan narcis- Jedan život' kojom upozarava građanke i građane u podizanju svijesti protiv ove opake bolesti.

Manifestacija 'Jedan narcis za jedan život' će se održati dana 19. ožujka 2015 (četvrtak) s početkom u 11 sati na platou ispred Mepas Malla, pod pokroviteljstvom JP EP HZHB a otvorit će je Izvršna direktorica za ekonomske poslove Ivana Bunoza.

''Veća svjesnost, bolje poznavanje bolesti, prepoznavanje bolesti, bolja i pravovremena edukacija neophodne su i nužne u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti. Naglasak ovogodišnje manifestacije biti će na problemima s kojima se suočavaju oboljeli od karcinoma:mjesecima neispravni aparati(mamogrami), neadekvatan sastav liječničkih komisija pri ZZO, nedostatak citostatika i ponovo na nerad Multidisciplinarnog tima na onkološkom odjelu'', navedeno je u priopćenju Udruge Novi pogled.

Cvijet narcis nije slučajno izabran, on simbolizira buđenje života, vjeru i nadu za sve bolesnike oboljele od malignih oboljenja.

U zabavnom djelu će nastupiti Plesni studio B-Dance prvakinje na raznim festivalima plesa pod vodstvom koreografkinje Željke Bošnjak.

''Ovim putem molimo sve institucije u gradu za dozvolu ulaska našim volonterima sa akreditacijama'', zamolile su članice Novog pogleda, očekujući veliku podršku, jer kako kažu 'bolest se ne događa samo nama'.

Kopirati
Drag cursor here to close