24. studenog

Izviđači Stari Grad Mostar obilježavaju Dan Odreda

Lifestyle / Flash | 23. 11. 2016. u 08:13 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

25. studeni je ustanovljen kao dan osnivanja Odreda izviđača koji u Mostaru djeluje već 52 godine. Tijekom ovih godina kroz Odred su prošle generacije djece i mladih ljudi kojima je izviđaštvo obilježilo mladost. S ponosom gledaju na sve godine iza njih.

"U protekloj godini smo izveli mnoštvo izviđačkih akcija gdje je sudjelovalo više stotina djece. Izveli smo zimovanje na Rujištu za izviđače i planinke našeg Odreda. Uspješno smo organizirali 'Mostarske susrete', međunarodno izviđačko natjecanje koje je postalo tradicija u Mostaru.

U ljetnom razdoblju smo organizirali dvije smjene Izviđačkog ljeta na Boračkom jezeru. Posjetili Kruševac (Srbija) u sklopu razmjene izviđačkog iskustva, te smo sudjlovali na brojnim natjecanjima i ostvarili značajne rezultate. S ponosom ističemo da se izviđaštvo kao pokret vraća u živote mladih Mostara te brojnost našeg Odreda veća iz dana u dan", poručili su organizatori.

Program obilježavanja Dana Odreda održat će se u četvrtak, 24. studenog, od 18:30 sati u prostorijama JU O.Š. 'Mujaga Komadina' (VII Osnovne Škole).

Kopirati
Drag cursor here to close