Pržine

Izvađen kontejner za smeće iz korita rijeke Bune

Lifestyle / Flash | 05. 10. 2016. u 07:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postrojba za spašavanje na vodi i pod vodom Sportsko Ekološke Udruge Hercegovina (SEUH) je dana 4. listopada 2016. uspješno izvela akciju vađenja kontejnera za smeće iz korita rijeke Bune.

Naime, tijekom tradicionalne EKO akcije SEUH-a čišćenja korite i priobalja rijeke Bune, a koja je početkom srpnja ove godine održana po peti put, u koritu rijeke na lokalitetu "Pržine" na dubini od oko četiri metra je uočen kontejner za smeće. Kako isti ugrožava jedinstveni EKO sustav rijeke Bune odlučeno je da se izvadi iz korita rijeke.

Članovi postrojbe za spašavanje na vodi i pod vodom SEUH-a, iskusni SCUBA ronioci, su uspješno obavili navedenu akciju koristeći tehnike podizanja tereta specijalnim padobranom, a kojim je postrojbu opremila Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ.

Prilikom izvlačenja kontejnera na obalu postrojba SEUH-a je ostvarila i suradnju sa Profesionalnom vatrogasnom postrojbom Mostar, koja je vitlom na vatrogasnom vozilu izvukla na obalu sajlom vezani kontejner.

Navedena aktivnost je obavljena u sklopu redovitih trenažnih aktivnosti Postrojbe za spašavanje na vodi i pod vodom SEUH-a, a koje se redovito koordiniraju sa Županijskom upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, te im ovim putem SEUH zahvaljuje na uspješnoj suradnji.

"SEUH također zahvaljuje svim društvenim i privatnim subjektima koji prepoznaju i podupiru njegove društveno korisne aktivnosti, a prije svega onima koji to redovito čine: Turistička zajednica HNŽ, Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar, EP HZHB, HT Eronet, Unicredit Banka...

SEUH se također zahvaljuje i medijima koji su popratili ovu aktivnost, a prije svega portalu Bljesak", stoji u priopćenju.

Predsjednik SEUH-a i voditelj Postrojbe za spašavanje na vodi i pod vodom Davorin Kozomara je naglasio kako će SEUH i dalje aktivno nastaviti implementirati aktivnosti ekološke i sigurnosne naravi u slivu rijeke Neretve i Jadranskog akvatorija općine Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close