Oštre reakcije

Izrael napao manekenku Gigi Hadid zbog njene Instagram objave o ratu

Gigi Hadid nije prespavala prošli tjedan jer je tada na Instagramu objavila svoje mišljenje o ratu čime je informirala svoje pratitelje, kojih je gotovo 80 milijuna. "Moje misli su sa svima onima koji su pogođeni ovom neopravdanom tragedijom."
Lifestyle / Flash | 18. 10. 2023. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gigi Hadid suočava se s oštrom reakcijom izraelske vlade nakon što je podijelila poruku podrške Palestini usred krvavog rata između Hamasa i Izraela, donosi Jutanji list.

Tijekom vikenda, manekenka čiji je otac Mohamed Hadid, Palestinac ponovno je postavila objavu na svoj Instagram Story koja je glasila: "Nema ničeg židovskog u postupanju izraelske vlade prema Palestincima. Osuda izraelske vlade nije antisemitizam i podržavanje Palestinaca, nije podržavanje Hamasa."

Međutim, na službenom računu države Izrael osvanulo je osvrtanje na Giginu objavu. Napravili su screenshot njezinog istupa i ponovno ga objavili na svom vlastitom s porukom.

Izrael je prozvao

Izrael je prozvao američku manekenku Gigi Hadid zbog njezine objave na Instagramu vezanu za rat između Izraela i Hamasa. 

"Jesi li prespavala prošli tjedan? Ili si okrenula glavu od židovske djece zaklane u njihovim domovima? Tvoja tišina jasno pokazuje tvoj stav. Vidimo te", bio je odgovor Izraela na Instagramu.

Pored toga, Izrael je objavio svoju verziju teksta 28-godišnje Gigi Hadid koji glasi "Nema ništa hrabro u Hamasovom masakru Izraelaca. Osuđivanje Hamasa zbog onoga što jest (ISIS) nije protiv Palestine i prava je stvar podržati Izraelce u njihovoj borbi protiv barbarskih terorista" U sljedećoj objavi Izrael je podijelio sliku krvavog poda na kojem se nalaze dječje igračke i poručila manekenki "Ako ovo ne osuđuješ onda tvoje riječi ne znače ništa".

Objavila svoje mišljenje o ratu

Gigi Hadid nije prespavala prošli tjedan jer je tada na Instagramu objavila svoje mišljenje o ratu čime je informirala svoje pratitelje, kojih je gotovo 80 milijuna. "Moje misli su sa svima onima koji su pogođeni ovom neopravdanom tragedijom, svakim danom ovaj sukob odnosi nedužne živote, od kojih su mnogi djeca", napisala je tada Hadid. 

"Ako ste povrijeđeni, dok danas dijelim sućut sa svojim voljenima, i Palestincima i Židovima, šaljem vam svoju ljubav i snagu, tko god i gdje god bili", nastavila je Gigi Hadid. "Postoji mnogo složenih, osobnih i valjanih osjećaja, ali svaki čovjek zaslužuje osnovna prava, tretman i sigurnost; bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeru, etničku pripadnost ili gdje su rođeni. Znam da moje riječi nikad neće biti dovoljne niti će izliječiti duboke rane tolikih ljudi, ali molim za sigurnost nevinih života, uvijek."

Kopirati
Drag cursor here to close