Safet Mujić

Sarajevski kirurzi operirali djevojčicu iz Sarajeva u Mostaru

''Veliko hvala kirurzima..., kojima nije dozvoljeno raditi u Sarajevu, a koji su operirali moju kćerku u Mostaru'', napisao je Mahmutović.
Lifestyle / Flash | 02. 05. 2018. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: NAP / Harun Mahmutović

Bivši generalni tajnik Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović kritizirao je kako u cijelom Sarajevu nisu postojali uvjeti da se operira njegova kćerka, koja je slomila ruku, nakon čega je dijete morao odvesti u Mostar u Županijsku bolnicu "Safet Mujić", piše Patria.

''Nakon kompliciranog loma nadlaktice dijete nije moglo biti operirano u Sarajevu. Klinički centar Sarajevo više nema dječjih kirurga, a bolnica "Abdulah Nakaš" nema dječjeg anesteziologa'', rekao je Mahmutović, a svoje svjedočenje je objavio i na privatnom Facebook profilu.

Zahvalio se sarajevskim liječnicima dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, dr. Seminu Bećirbegoviću, dr. Senadu Maksiću i dr. Hasanu Tanoviću, kirurzima koji su iz Sarajeva otputovali u Mostar kako bi operirali njegovu kćerku.

''Veliko hvala kirurzima..., kojima nije dozvoljeno raditi u Sarajevu, a koji su operirali moju kćerku u Mostaru'', napisao je Mahmutović.

''Dok Sarajevo opet ne postane grad i dok ne bude cijenio svoje ljude čuvajte svoju djecu. Moje je dijete sada hvala Bogu dobro i uspješno se oporavlja, a što je sa ostalom djecom u Sarajevu?“, rekao je Mahmutović, dodajući da nikada nije vidio tako ljubazno osoblje kao u Županijskoj bolnici "Safet Mujić" u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close