100% prirodni mliječni protein

Imlek proteinski proizvodi – Snaga nadohvat ruke

Općepoznato je da bez pravilnog unosa proteina ni naše zdravlje ni energetska efikasnost organizma ne mogu biti u "najboljoj formi".
Lifestyle / Flash | 17. 04. 2024. u 13:50 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteini, kao osnovni gradivni element u vidu molekula, neophodni su ćelijama kako za rast, tako i za njihovu regeneraciju. Kod sportista, bilo profesionalaca ili rekreativaca, posebno su značajni zbog povećane potrošnje energije.

Tu do izražaja dolaze Imlek Proteinski šejkovi i pudinzi koji predstavljaju apsolutno najbolji izbor kada je potrebno nadopuniti energiju prije ili poslije napornog treninga. S pravim bogatstvom mliječnih proteina, ovi proizvodi ne samo da će vas zasititi, već će i pomoći vašim mišićima da se oporave i rastu. Svaki gutljaj i svaki zalogaj su prava poslastica koja kombinira svježinu mlijeka sa snagom proteina.

Imlekova proteinska priča na tržištu BiH počela je sredinom 2021. Prvo su bili dostupni proteinski šejkovi u tri okusa: vanila, čokolada i jagoda, u PET bocama 300ml.

U rujnu 2022. godine, Imlek širi portfolio proteinskih proizvoda sa Imlek Protein pudingom sa dva najatraktivnija okusa na tržištu, čokoladom i vanilijom, u čašama od 200g, dok je krajem 2023. proširen Imlek Protein portfolio s novim proizvodima: Imlek Protein puding slana karamela 200g i Imlek Protein šejkovi čokolada i vanila 500ml. Danas, na policama svi ljubitelji pudinga mogu pronaći i još jedan okus – banane.

Najbitnija karakteristika svih proizvoda koji se nalaze iz asortimana jeste da su sačinjeni od 100% prirodnog mliječnog proteina, bez dodatog šećera i sa niskim sadržajem mliječne masti. Upravo zbog toga predstavljaju odličan izbor za kvalitetnu užinu ili lagani obrok.

Optimalna količina proteina u jednoj konzumaciji

Optimalna količina proteina koju tijelo može da apsorbira u jednoj konzumaciji je 30g, te će višak proteina biti neiskorišten. Zato je dobro voditi računa o optimalnoj dozi proteina koja nam je zaista potrebna, kako bismo ostvarili što bolji i zdraviji efekt po naš organizam. Protein šejk sa 50 grama proteina možete konzumirati iz više navrata - na primjer i prije i poslije treninga - i na taj način iskoristiti pun potencijal proteina.

Za razliku od masti i ugljenih hidrata, tijelo ne skladišti rezerve proteina, pa nema zalihe koje može da iskoristi u slučaju dodatne potrebe organizma za njima. Upravo zato je važan optimalan unos proteina na dnevnom nivou, a Imlek proteinski šejkovi sadrže baš onu dozu proteina koja vam je potrebna!

Promotivne aktivnosti u Tuzli, Zenici i Mostaru

Svi koji se dosad nisu uspjeli susresti sa okusima i efikasnošću Imlek proteinskih pudinga mogu to učiniti tokom promotivnih aktivnosti u Bingo tržnim centrima u Tuzli – Hipermarket Ušće i BCC Tuzla 20. i 21., kao i u tržnom centru u Mostaru i hipermarketu u Zenici. Tokom svih ovih aktivnosti bit će organizirane i nagradne igre i posebni pokloni za kupce, pa je i to dodatni razlog za uživanje u osvježavajućim Imlek okusima.

A za sve koji nisu u prilici doći na promocije, tu je Instagram profil @basjemjera na kojem vas očekuje mnoštvo korisnih informacija.

Kopirati
Drag cursor here to close