Prognoza

Idućih dana temperature više od prosjeka

Minimalne temperature zraka varirat će od 2 do 7 stupnjeva Celzijusovih u Bosni, na području Hercegovine od 5 do 9 stupnjeva. Najviše dnevne između 6 i 12 u Bosni, do 15 stupnjeva na jugu zemlje.
Lifestyle / Flash | 13. 12. 2023. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idući dani u Bosni i Hercegovini bit će oblačni s padalinama, najavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Rosulje ili slabe kiše bit će u utorak i prijepodne u srijedu, a u planinskim područjima snijeg je moguć svakog dana. Izraženije padaline očekuju se u srijedu poslijepodne i u četvrtak. Vjetar slab, uglavnom južnog i jugozapadnog smijera usloviće i blagi rast temperature zraka koja će biti nešto viša od prosjeka za ovo doba godine. Jutarnji mrazevi izvjesni su samo u planinskim područjima.

Minimalne temperature zraka varirat će od 2 do 7 stupnjeva Celzijusovih u Bosni, na području Hercegovine od 5 do 9 stupnjeva. Najviše dnevne između 6 i 12 u Bosni, do 15 stupnjeva na jugu zemlje.

Pretežno oblačno i stabilno vrijeme prevladavat će početkom sljedeće tjedna (18. prosinca). Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima od četvrtka (21. prosinca) moguće se nove padaline.

U Hercegovini i na krajnjem sjeveru Bosne kiša, a u središnjim područjima zemlje susnježica i snijeg.

Jutarnje temperature kretat će se između -6 i -1 stupnjeva u Bosni do 3 u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -2 i 4, u Hercegovini do 8 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close