Neumsko ljeto

I ovog ljeta svi putevi vode u Neum

Nakon defilea Neumskih mažoretkinja koje su ujedno i prvi vjesnici ljetne sezone u Neumu, započeli su i neki od događaja Neumskog ljeta.
Lifestyle / Flash | 04. 06. 2024. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod okriljem manifestacije ''Neumsko ljeto'' i ove godine će Neum svojim stanovnicima i njiihovim gostima, uz sunce i more, ponuditi mnoštvo sadržaja.

Nakon defilea Neumskih mažoretkinja koje su ujedno i prvi vjesnici ljetne sezone u Neumu, započeli su i neki od događaja Neumskog ljeta. Biciklijada Ćirinom prugom od Hutova do Neuma okupila je preko 100 biciklista koji su uživali u vožnji neumskim zaleđem, ali i prvom ovogodišnjem kupanju nakon dolaska u cilj.

Bogat program

''Program ljeta se i dalje nastavlja u sportskom ritmu Turnirom prijateljstva HNK Neuma, zatim Neumskom desetkom i akvatlonom, nakon čega nas ponovno u srpnju i kolovozu očekuju malonogometni turniri, Turnir mjesnih zajednica. Centralni sportski događaj ove godine bit će Memorijalni vaterpolo turnir "Ivica Bačić" budući da HVK Jadran ove godine slavi svoj 30ti rođendan. Rođendanska zabava počet će već u srpnju kada će tim povodom u Neumu nastupiti poznata glazbena grupa "Dalmatino" sa svojim bezvremenskim hitovima'', poručili su organizatori.

Glazbeni program će i ove godine biti bogat, tako će i Neum ovo ljeto stići i mlada regionalna zvijezda Adi Šoše koji će održati koncert na plaži hotela "Stella", dok će publiku bezvremenskim hitovima Indexa i Bijelog dugmeta zabaviti Tribute band "Tajna veza". Za ljubitelje nešto drugačije glazbe, tu će biti koncert "Klasika pod zvijezdama" te tradicionalna XV. Smotra klapa u Neumu. Ove godine se pod okriljem Neumskog ljeta našao i koncert Duhovne glazbe koji će se održati u dvorištu župne crkve.

''Kulturnog sadržaja također neće nedostajati, a započet će sa Umjetničkom kolonijom "Zvijezda mora" koja svake godine okupi brojne slikare i kipare, iz čijeg se druženja izrode prekrasna umjetnička djela. Nezaobilazan će biti i tradicionalni sajam "Dani mediterana" gdje će se predstaviti najveće blagodati i plodovi naše Hercegovine. Neumsko ljeto svakako ne bi bilo potpuno bez najdugovječnijeg kulturno - umjetničkkog događaja, a to je XVI. Večer hrvatskog folklora "Oj kamenu rodni moj" koji je vjerni čuvar tradicije i običaja neumskog kraja.

NAFF

Posebnu pažnju svakako zaslužuje i svjetski priznati, XIV. Festival animiranog filma NAFF, koji već dugi niz godina u Neum dovodi najbolje filmove, redatelje, glumce i brojne druge umjetnike svjetske razine. Slijedi ga i jedinstven događaj u Bosni i Hercegovini, četvrti po redu Neum Underwater Film Festival, koji svojom posebnošću iz godine u godinu privlači sve više natjecatelja ali i gledatelja ove podvodne umjetnosti'', navode.

Ono što će svakako privući pažnju šire javnosti jest prvi po redu "Međunarodni ljetni karneval Neum" koji će u Neum donijeti dašak svjetskih karnevalskih događaja, uz goste iz cijele regije.

Svečano otvaranje ovogodišnjeg "Neumskog ljeta" održat će se 22. lipnja, kada će Neumljani i njihovi gosti uživati u zabavno - glazbenom programu na više lokacija u gradu, a detalje ovog događaja, kao i kalendar svih događaja koji slijede.

Kopirati
Drag cursor here to close