Druženje

Hercegovci u Chicagu prikupljali novac za RTV Herceg-Bosne

Djeca iz hrvatskih škola u Chicagu otplesala su nekoliko kola, guslar Blago Planinić izveo je svoju točku, a fra Lovro Šimić okupljene je zabavio predstavom.
Lifestyle / Flash | 10. 12. 2019. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko društvo u Chicagu održalo je u subotu zajedničku večer na kojoj su prikupljena sredstva za novu Radioteleviziju Herceg-Bosne. 

Naime, ovo društvo je utemeljeno još 2015. godine, a idejni začetnici tada nisu ni slutjeli kakav će biti odaziv, pa je na prvu večer umjesto 250 gostiju za koliko su bili spremni, došlo njih čak 420.

Foto: Moja BiH / Hercegovačka noć u Chicagu

''Bili smo iznenađeni. Sada je puno lakše jer smo probili led. Isključivo radimo humanitarne akcije u dogovoru s našim franjevcima'', rekao je Stanko Šego, predsjednik Hercegovačkog društva.

Ovogodišnji program bio je raznovrstan. Djeca iz hrvatskih škola u Chicagu otplesala su nekoliko kola, guslar Blago Planinić izveo je svoju točku, a fra Lovro Šimić okupljene je zabavio predstavom.

Foto: Moja BiH / Hercegovačka noć u Chicagu

Ipak, nije nedostajalo okusa, ali ni zvuka iz domovine...

''Hrana je isključivo s naših starih prostora, poput sarme sa suhim rebrima, pršutom... Dolaze nam naši glazbeni sastavi iz svih dijelova Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. A planovi su i dalje isti - pomagati najpotrebnijima u domovini'', zaključio je predsjednik Šego, javlja Moja BiH. 

Foto: Moja BiH / Hercegovačka noć u Chicagu
Kopirati
Drag cursor here to close