Klimatska aktivistica

Dramatična odluka londonskog suda: Optužnica odbačena, poznata aktivistica oslobođena optužbi

Greta Thunberg oslobođena optužbi nakon londonskog suđenja zbog prosvjeda protiv konferencije o nafti i plinu prošle godine.
Lifestyle / Flash | 02. 02. 2024. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klimatska aktivistica Greta Thunberg u petak je oslobođena optužbi za kršenje javnog reda i mira zbog prošlogodišnjeg prosvjeda ispred hotela gdje se održavala konferencija o nafti i plinu, nakon što je sudac na londonskom sudu odbacio slučaj.

Thunberg, koja je postala istaknuta aktivistica diljem svijeta nakon organiziranja tjednih prosvjeda ispred švedskog parlamenta 2018., oslobođena je na Prekršajnom sudu u Westminsteru jedne optužbe prema Zakonu o javnom redu.

Thunberg je bila jedna od desetaka osoba uhićenih u listopadu ispred londonskog hotela gdje je Energy Intelligence Forum ugostio čelnike industrije nafte i plina, prenosi Hina.

Ona i još četiri osobe, u dobi između 19 i 59 godina, optužene su da nisu postupile po zapovijedi policije da premjeste svoj prosvjed na određeno mjesto u blizini konferencije.

Ali sudac John Law presudio je da je uvjet postavljen prosvjednicima nezakonit jer je policija mogla nametnuti manja ograničenja i jer uvjeti nisu bili jasni.

Kopirati
Drag cursor here to close