Excelenet!

Fantastičan i prelijep: Turistima se Mostar sviđa i ne žele da se mijenja

Lifestyle / Flash | 24. 06. 2015. u 17:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svakim danom Mostar posjećuje sve više kako domaćih, tako i stranih turista. Najbrojniji su iz Hrvatske, Italije i Poljske. Ni današnja kiša nije ih spriječila da šetaju starom jezgrom grada.

"Ja sam iz Irske, došla sam u Mostar na jedan dan, bila sam prije ovdje i zaista mi se sviđa, sviđa mi se Mostar ovakav kakav jeste, ne bih ništa mijenjala", kaže turistkinja.

"Ja sam iz Engleske, devet dana sam u BiH i sutra idem nazad i ovdje je fantastično, divno je, vrijeme nije na našoj strani, ali i dalje je prelijepo, nisam očekivala da će biti ovako lijepo", dodaje druga turistkinja.

"Cijene su ovdje genijalne, ostajem dva dana, smjestio sam se u obližnji hotel, ovdje je apsolutno fantastično i lijepo. Kiša je padala, pa je zrak vlažan, ali i to je lijepo ovdje u Mostaru, čak imate posebnu kišu", zaključuje za N1 turist iz Britanije.

Lokalni trgovci kažu kako turisti mnogo troše na hranu i piće, ali nešto slabije na suvenire, ipak zadovoljni su uspješnim početkom sezone.

"Meni je ovo već peta godina ovdje da radim, i svaka godina je bolja od prethodne. Tako je ova najbolja do sad što se tiče gostiju i prometa. Većina gostiju ovdje dolazi i ostaje samo jednu noć, baš iz razloga jer turistička ponuda nije toliko rasprostranjena jer nemaju toliko sadržaja da bi ostali duže vremena u gradu", smatra Vedad Meškić, koji radi u ugostiteljstvu.

Beganović Husein, trgovac u suvenirnici, kaže za N1 da nije "previše zadovoljan" dosadašnjim dijelom sezone.

Turisti, trgovci ali i ugostiteljski radnici ističu kako se treba poraditi na turističkoj ponudi grada, da bi posjetitelji imali razloga za ostanak i duži boravak u ovom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close