Ima nade!

Evo kako jednostavno skinuti tragove flomastera sa zidova

Ako ste se ikad našli u situaciji u kojoj je vaše dijete odlučilo pokazati svoju kreativnost na zidovima doma, ovaj članak je za vas.
Lifestyle / Flash | 12. 02. 2024. u 11:30 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sasvim je prirodno da mala djeca isprobavaju razne stvari, no ponekad mogu otići predaleko, pa svoje flomastere koristiti na mjestima na kojima ne bi trebali, poput zidova i namještaja.

Iako se mnogi roditelji hvataju za glavu jer ne znaju kako skinuti tragove flomastera sa zidova, rješenje je prilično jednostavno. U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih i učinkovitih savjeta da vratite čistoću i svježinu svom prostoru. 

Za skidanje tragova flomastera sa zidova pomiješajte pastu za zube s malo alkohola i nježno obrišite zidove. Pasta za zube zajedno s alkoholom stvara kemijsku reakciju koja može lako skinuti mrlje sa zida.

Ako vam ovaj trik ne pomogne prvi put, ponovite ga, no ovaj put nanesite smjesu na zid te ostavite da djeluje par minuta. Nakon toga, prebrišite zid čistom spužvicom te ga ostavite da se osuši. Uz ovaj trik, čak i najtvrdokornije mrlje će biti prošlost. 

Ako se vaš mali umjetnik odlučio poigrati sa namještajem, mrlje ćete najbolje skinuti s pastom za zube. Nanesite je na to mjesto i pustite da odstoji par minuta. Nakon toga prebrišite cijelu površinu vlažnom krpom te ostavite da se osuši. Pasta je dovoljno jaka da ukloni mrlje flomastera s namještaja te dovoljno blaga da ga ne uništi. 

Za skidanje mrlja od flomastera s plastike, bit će vam dovoljna gumica za brisanje ili aceton ako se radi o tvrdokornim mrljama. 

Tragove flomastera s kožnog namještaja pokušajte skinuti s pjenom za brijanje ili dječjim losionom. 

Osim, svih ovih trikova, imajte na umu da je brzina reakcije najvažnija. Ako reagirate odmah, veće su šanse da će se mrlja od flomastera brže i lakše skinuti. U slučaju da zakasnite, boja za farbanje i valjak će vam nažalost biti jedino rješenje. 

Kopirati
Drag cursor here to close