Humanitarna akcija

Eurobikeri pomažu poplavljene škole u Doboju i Žepču

Lifestyle / Flash | 29. 09. 2014. u 17:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga motociklista Eurobiker iz Bosne i Hercegovine, u suradnji s Eurobiker Charity Croatia iz Hrvatske, organizirala je humanitranu akciju u sklopu koje će Biker Brummi Hilfe (dobrotvorni odjel Eurobikera iz Njemačke) donirati tri tegljača školske opreme za poplavljene škole u Doboju i Žepču.

U konvoju koji će 1. listopada ući u Bosnu i Hercegovinu nalazi se vrijedna školska oprema, računala, školske ploče i drugi potrebni materijali za dvije osnovne škole u Doboju (V. S. KaradžićA i Sv. Save) kao i za dvije osnovne škole s više područnih škola u Žepču (Osnovna škola Žepče i fra Grge Martića, Perkovići, područna škola u Glogošnici), priopćili su Eurobikeri.

Srećko Boras, predsjednik Eurobikera Bosne i Hercegovine, kazao je kako će, pored ove donacije, biti potpisan i Ugovor o izradi namještaja s domaćim proizvođačem (INGRAT d.o.o. Gračanica) za školu koju pohađaju djeca s posebnim potrebama, a koja se također nalazi u području koje se oporavlja od posljedica svibanjskih poplava.

Ovo je već druga velika humanitarna akcija ove godine koju su organizirali Eurobikeri s prijateljima iz Njemačke. Naime, krajem svibnja je napravljena velika donatorska tura u kojoj su, pored Eurobikera iz BiH i Njemačke, sudjelovali i Eurobikeri iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije, u sklopu koje je prikupljeno 17 kamiona iznimno vrijedne medicinske opreme za bolnice i dječje ustanove na Kosovu, Albaniji i Makedoniji.

Boras je također napomenuo kako je prošle godine slična akcija održana i za tri medicinska centra u Bosni i Hercegovini - Livno, Gračanica i Srebrenica, kojima je dopremljeno 13 tegljača vrijedne medicinske opreme iz Njemačke, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close