Pobratimi

Priredbom se nastavlja suradnja Blagaja i Arsolija

Lifestyle / Flash | 29. 09. 2014. u 15:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neformalna grupa mladih iz Blagaja radi na ponovnom pokretanju suradnje između Blagaja i Arsolija, malog grada u Italiji. Suradnja je počela 1995. godine i kontinuirano traje kroz razne aktivnosti sve do 2004. godine.

U tom razdoblju stanovnici Arsolija su ugostili djecu i majke iz izbjegličkih kampova (1995.), zatim je izvršeno opremanje škole u Blagaju (1996.), uslijedile su zatim posjete folklornih društava, slikara i slično.

Poslije dugog niza godina na inicijativu omladinske organizacije iz Arsolija 2013. godine u kolovozu su stigli predstavnici u Blagaj s ciljem ponovnog uspostavljanja suradnje u vidu veze među mladim ljudima iz dva grada poznata u svijetu kao 'gradovi pobratimi'.

U razdoblju od 01.10 – 05.10.2014. neformalna grupa mladih iz Blagaja ugostit će 8 mladih iz Arsolija kako bi se suradnja nastavila, te kako bi se pronašli drugi načini održavanja suradnje. S ciljem upoznavanja javnosti sa Projektom međunarodne suradnje, ali i povodom dolaska gostiju iz Arsolija 02.10.2014. godine u 10 sati u Domu kulture Blagaj održat će se kratki prigodni program u izvođenju učenika OŠ 'Blagaj'.

Projekat su podržali: Turistička zajednica HNŽ, Vijeće mladih Grada Mostara, Kamp Aganovac, STK 'Blagaj-city', Restoran 'Biser', organizacija 'Novi val', J.U. OŠ 'Blagaj', KUD 'Blagaj', navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close