Pomoć potrošačima

Dvodnevnim seminarom započele pripreme za primjenu Pravilnika o pružanju informacija o hrani

Lifestyle / Flash | 23. 10. 2013. u 11:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju pripreme nadležnih institucija i subjekata u poslovanju sa hranom u Bosni i Hercegovini za primjenu Pravilnika o pružanju informacija o hrani potrošačima, Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je, uz podršku Međunarodne financijske korporacije (IFC) i Kraljevine Švedske sa razvojnom agencijom, organizirala dvodnevni seminar na temu "Standardi EU u oblasti hrane – primjena Pravilnika o pružanju informacija o hrani potrošačima“, koji je održan 22. i 23. listopada u Sarajevu.

Pravilnik o pružanju informacija o hrani potrošačima u Bosni i Hercegovini, kao i u zemljama Europske unije, primjenjivat će se od 13. prosinca 2014. godine.

Usklađen je sa Uredbom (EU) 1169/2011, a njegova primjena garantira visok stupanj zaštite potrošača u pogledu informacija o hrani, uzimajući u obzir razlike u percepciji potrošača i njihove potrebe za informacijama, uz istovremeno osiguravanje nesmetanog funkcioniranja internog tržišta, te osiguranje preduslova za izvoz hrane iz Bosne i Hercegovine na tržište Europske unije.

Cilj donošenja Pravilnika o pružanju informacija potrošačima o hrani je davanje ispravnih i jasnih informacija o hrani potrošačima, osiguravanje dostupnosti podataka koji povezuju prehranu i zdravlje, omogućavanje izbora hrane koji odgovara prehrambenim potrebama pojedinca, te pojednostavljenje postojećih propisa o označavanju hrane radi jedinstvene primjene, stoji u priopćenju Agencije za sigurnost hrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close