Plavuša

‘Dječacima’ izbacili pjesmu posvećanu Kolindi: ’Sanjam ti cicu, imam nesanicu...'

Lifestyle / Flash | 15. 05. 2015. u 14:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diskografska kuća Croatia Records splitskim Dječacima odbila je na novom albumu objaviti Plavušu, pjesmu koja govori o ljubavi prema predsjednici države. Po svemu sudeći, u Croatia Recordsu procijenili su da pjesma zapravo govori o ljubavi prema predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, a tu ljubav diskografska cenzura ocijenila je nepriličnom.

Osnovanu sumnju cenzora, da Dječaci »pjesmom zovu« predsjednicu, pojačao je dojam da je iskorišten sample glasa predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, točnije njegov pobjednički uzvik: »Imamo predsjednicu!«.

‘’Došla si iz svemira, sišla si niza skale / iza tebe trenkovi panduri nose zastave / orkestar te prati sa glazbom limenom / na nebu je vatromet sa tvojim imenom / podigla si ručicu ka da znaš odgovor / pustila si suzicu i parilo je iskreno / sila si na tron dobila si šta si tila / sad niko u Europi nema toliko stila, neki su od stihova pjesme.



Dječaci se ne ljute na svog izdavača, prenosi Novi list. U službenoj izjavi naveli su: »Očito je da se radi o sposobnoj i snalažljivoj individui, ne postaje se predsjednicom sjedenjem na vlastitoj guzici i laprdanjem. Croatia Records nam se nikad nije miješala u izradu pjesama niti cenzurirala pjesme, samo su za ovu rekli da ne žele imati veze s njom i to je pošteno s njihove strane. Predsjednici poručujemo da posluša pjesmu Plavuša«.

Uz izjavu priložen je i cijeli tekst pjesme, koja je dostupna i na Youtube kanalu Dječaka. Obzirom na posvećenu joj medijsku pažnju, nije čudo da je »Plavuša« na Youtube servisu najslušanija pjesma zadnjeg albuma.
Andrija Vujević alias Vojko Vrućina, jedan od trojice Dječaka, kaže da je »Plavuša« bila zamišljena kao klasična ljubavna pjesma, koja ne govori o predsjednici, ali onda je nekom zazvonio telefon: »Imamo predsjednicoooo!«.

‘’Ivo i ja prilagodili smo tekstove, a Zoni je izmijenio svoj dio teksta. Ljudi citiraju njegove stihove, koji su dosta grezi. Medijski kupus koji se dogodio s tim je prejadan, kao da je jedino bitno to što smo spomenuli predsjednicu, dok ostali naš rad uopće nije bitan, kaže Vrućina.

Na pitanje o obrazloženju CR-a, Vrućina kaže: »Nisu naveli razloge, ali mislim da su razlozi više nego jasni«.

Kopirati
Drag cursor here to close