Mostar

Rock'n roll trojac iz Beograda zatvara Street Arts Festival

Lifestyle / Flash | 15. 05. 2015. u 13:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjem Street Arts Festivalu u Mostaru neće nedostajati kvalitetnog rock i noise zvuka . Naime festival će ugostiti rock'n roll trojac iz Beograda Straight Mickey and The Boyz uz koje će nasupati istrumentalni dvojac Gudron iz Sarajeva. Koncert će se održati 24.svibnja u OKC Abraševiću na zatvaranju Street Arts Festivala. Prije koncerta u 20 sati biti će također održan multimedijalni performans Lovevolution na kojem će sudjelovati lokalni umjetnici i umjetnice.

Straight Mickey And The Boyz su dinamična, furiozna trojka odličnih glazbenika iz Beograda, koji su utjecaje iz raznih stilova rocka stisnuli u prepoznatljiv i karaktera pun izraz. Stilove i žanrove, poput hard rocka, punka, hard cora garažnog rocka, funka pa čak i avant jazza su Straight Mickey And The Boyz strasno i dobro stopili u jedinstvenu smjesu, koja ima opojan miris po dobrom duhu Beograda koji bukti od progresivnih glazbenih zamisli o žestoke energije. U kratko vrijeme od kada u javnosti prezentiraju svoj gruverski rock tornado ovaj bend se etablirao kao jedan on najprespektivnijih novih bendova u Srbiji i regiji. Zbog eksplozivnih nastupa stekli su epitet benda koji se mora vidjeti u živo.

Instrumentalni dvojac Gudron nastao je u Sarajevu, u proljeće 2011. godine, kao izraz želje da se s minimumom ljudstva i optimumom tehnike postigne maksimum buke, da se pravi apsurdno, bezobrazno glasna glazba. Prvobitna ideja članova Gudrona bila je da izvode lako prepoznatljive dječije razbrajalice i poskočice u brutalnom noise/hard core maniru. Duo se kasnije odmakao od tog plana uvođenjem kompleksnijih aranžmanskih rješenja, no ipak zadržavši neposrednost i sirovost izraza, što je rezultiralo plesnim kompozicijama u kojima se pjevljive melodije prepliću s disharmoničnim i aritmičnim dionicama. U svom četvorogodišnjem postojanju, sastav je nastupao u Sarajevu, te Banjoj Luci, Tuzli i Beogradu, i u vlastitom aranžmanu i produkciji, tvrdoglavo slijedeći DIY etiku i logiku, objavio dva živa izdanja, koja se mogu besplatno skinuti s bandcamp profila benda. Gudron trenutno radi na snimanju svog prvog albuma, koji bi se trebao pojaviti ove godine.

Ulaz na događaj je 3KM.

Kopirati
Drag cursor here to close