Da je vječna

Crnogorci pjevali Thompsona i Škoru na skupu ispred srpske crkve

Crnogorski nacionalisti negodovali su zbog novoizabrane vlasti u Crnoj Gori gdje je prosrpska koalicija "Za budućnost Crne Gore" odnijela pobjedu. Pjevali su Škoru i Thompsona.
Lifestyle / Flash | 04. 09. 2020. u 23:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot/Youtube  / Nekad svetogrđe, sad simbol prkosa - Čavoglave i Sude mi odjekuju Cetinjem

Ispred manastira Srpske pravoslavne crkve u Cetinju nekoliko stotina crnogorskih nacionalista u četvrtak je održalo "Patriotski skup" odnosno prosvjed na kojem su izrazili revolt zbog novoizabrane vlasti.

Ono što je zanimljivo jest da su se na skupu, između ostaloga, pjevale i pjesme Marka Perkovića Thompsona i Miroslava Škore.

"Sve je prošlo veoma lijepo i mirno. "Sude mi" je puštana desetak puta tijekom skupa, a čula se i nakon prosvjeda u kafićima. Jako je popularna među crnogorskim patriotama jer i mi proživljavamo ono što su i Hrvati", rekao je čitatelj koji je snimio djelić atmosfere, piše 24sata.hr.

Video: Crnogorci se dižu uz Škoru

Zdravko Krivokapić, čelnik koalicije "Za budućnost Crne Gore", kazao je da je riječ o nacionalističkim strukturama i običnim provokatorima budući da su do sada slični ljudi svoje manifeste održavali pred Dvorcem kralja Nikole, a ne pred crkvom.

"Ovo može samo pridonijeti izraženijoj podjeli i rasplamsavanju međunacionalnih napetosti između Srba i Crnogoraca", izjavio je Krivokapić, prenosi Danas.rs.

Poruka skupa bila je "sve je prolazno, samo je ljubav prema Crnoj Gori vječna", a prosvjedi su uslijedili nakon nedavnih izbora na kojima je izgubio Milo Đukanović.

Skup je završio pjevanjem crnogorske himne te najavom novog skupa u nedjelju u glavnom gradu Podgorici.

Video: Bojna Čavoglave u Cetinju
Kopirati
Drag cursor here to close