Crveni križ

Čapljinci u protekloj godini darovali 240 doza krvi

Lifestyle / Flash | 09. 12. 2014. u 09:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jednom su Čapljinci potvrdili svoju veliku humanost – ovoga puta na akciji dragovoljnog darivanja krvi, koju redovito organizira Crveni križ općine Čapljina i Odjel za transfuziologiju SKB Mostar.

Akciji je pristupilo 67 osoba koje su htjele darovati krv, no njih 59 bilo je sposobno darovati krv u posljednjoj ovogodišnjoj akciji.

Zanimljivo je istaknuti podatak kako je u 2014. godini u Čapljini prikupljeno čak 240 doza ove dragocjene tekućine.

Akciji darivanja krvi jučer je pristupila i poznata čapljinska odbojkašica, dugogodišnja reprezentativka hrvatske odbojkaške reprezentacije Ilijana Dugandžić.

''Kao i svi drugi došla sam pomoći, i redovito se odazivam akcijama dragovoljnog darivanja krvi. Smatram da je ovo nešto najmanje što mogu učiniti da pomognem drugima, posebice u ovo predbožićno vrijeme, kada su potrebna dobra djela'', istaknula je Ilijana za Bljesak.info.

''Ovo je naša šesta akcija, ujedno i posljednja u ovoj godini. Mi možemo uistinu biti zadovoljni jer svake godine imamo barem 20 posto više darovatelja već prethodne godine. Vrijedi napomenuti kako Crveni križ trenutno provodi i jednu humanitarnu akciju, odnosno tradicionalnu akciju prikupljanja pomoći osobama slabijeg imovinskog stanja.

Hvala svima koji su došli danas, i koji se redovito odazivaju našim akcijama tijekom cijele godine. Svima onima koji slave želim čestit i blagoslovljen Božić, te uspješnu 2015. Godinu, punu sreće, zdravlja i zadovoljstva'', istaknula je predsjednica Crvenog križa Čapljina Anita Jović.

Kopirati
Drag cursor here to close